MónTerrassa
El “lightpainting” deixa la foto més màgica del Nadal a Terrassa
  • CA

Acció col·lectiva de “lightpainting” que s’ha fet aquest vespre de dissabte a Terrassa i que ens ha deixat la foto més màgica del Nadal. La iniciativa ha consistit en pintar amb llum una fotografia mitjançant llarga exposició.

L’Ajuntament de Terrassa ha inclòs en la programació d’aquest Nadal la creació d’una obra lumínica amb art, llums, música i colors en què es compta amb la participació de la ciutadania. L’esdeveniment, una lightmob experience anomenada «Pintem amb llum el Nadal!», a la plaça del Rector Homs.

L’activitat ha consistit en la creació col·laborativa d’una obra artística a partir de diversos tipus de llums, mitjançant una fotografia de llarga exposició i una càmera instal·lada en alçada. El llenç ha estat la pròpia plaça del Rector Homs, un dels llocs més emblemàtics i històrics de la ciutat que conforma l’avantsalade la Seu d’Ègara. La creació resultant s’ha projectac en directe a la façana de l’Església de Sant Pere, per tal que el públic pogués veure en directe els efectes visuals de les seves accions.

Segons la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín: «Es tracta d’una nova activitat basada en una expressió artística innovadora i participativa, amb uns resultats espectaculars a nivell visual, que arriba a Terrassa per primer cop i que esperem que engresqui la ciutadania. En qualsevol cas – ha afegit la tinenta d’alcalde – creiem que després de tot el que hem patit i estem patint per causa de la Covid, els terrassencs i les terrassenques ens mereixem participar junts i juntes en una acció simbòlica i creativa com aquesta, que ens permeti il·lusionar-nos amb la màgia d’aquestes dates».

L’esdeveniment s’ha dut a terme amb la direcció artística dels lightpainters internacionals Frodo DKL i Sfhir. El públic participant ha disposat d’una llanterna que ha usat com a pinzell de llum seguint les indicacions de l’equip artístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa