MónTerrassa
L’exposició ‘Salvats per la tecnologia’, al mNACTEC
x
Mostres de màscares de protecció | MNACTEC

Fins al 30 de juny, el mNACTEC acull l’exposició PERILL! Salvats per la tecnologia, una gran mostra d’artilugis que permet mostrar com la tecnologia ajuga en la prevenció de riscos, accidents i desastres. L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els mecanismes, les actituds i els avenços tecnològics en l’àmbit de la prevenció de riscos, a través d’interactius, maquetes, objectes històrics i material audiovisual. Comprendre els errors comesos en el passat ens ajuda a preveure o minimitzar riscos en el present.

Els àmbits de la mostra són els desastres naturals, incendis, factor humà, desastres industrials i transport. En cada àmbit, el visitant pot conèixer els riscos de sinistre en aquella àrea, exemples d’incidents concrets de diversos llocs del món que han tingut impacte mediàtic i amb quina tecnologia es poden evitar o minimitzar els riscos d’aquests desastres.

La mostra inclou objectes reals, simuladors, maquetes i interactius per experimentar en primera persona els diversos mecanismes de prevenció: un simulador de terratrèmols, un giroscopi d’entrenament per a pilots i astronautes, una reproducció exacta de la Càpsula Fénix 2 utilitzada per al rescat dels miners a Xile l’any 2010, un simulador d’accident per comprovar les estructures de seguretat dels vehicles, un gos robot de rescat, un sismògraf, etc.

L’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” és fruit d’una col·laboració entre el Parque de las Ciencias de Granada, el Museu del Món del Treball DASA de Dortmund i el mNACTEC. Han col·laborat amb l’exposició al mNACTEC les següents empreses i institucions: AGRAFT, CAF, Cátedra de Prevención de Riesgos (Junta de Andalucía), Centro de Automática y Robótica (CSIC), Cuerpo de Bomberos del Ayuntamiento de Granada, Departament de Matemàtiques de l’Escola EEBE (Universitat Politècnica de Catalunya), Direcció General de Prevenció, Extinció i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, Endesa, Fundación AXA, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, Museu de la Garrotxa, Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC), Museo del Fuego y los Bomberos de Zaragoza. Museu Marítim de Barcelona, NITROFIREX, Philips Lighting Spain SL, PRESISTEM, CEDEX, Universidad de Granada: Grupo de la Atmósfera, Centro de Prevención de Riesgos Laborales de Granada e Instituto Andaluz de Geofísica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa