MónTerrassa
L’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”, prorrogada
  • CA
Exposició de Leonardo da Vinci | mNACTEC

!--akiadsense-->

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha prorrogat fins al 29 d’octubre del 2017 l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”, dedicada als enginys més destacats de l’artista i inventor renaixentista.

Des de la seva inauguració el 24 de gener, 73.383 persones han visitat l’exposició i 6.141 han participat en les activitats que s’han programat al voltant de la mostra i que han inclòs visites i tallers adreçats al públic escolar i al públic familiar i un cicle de conferències divulgatives. L’exposició estava inicialment prevista fins al 30 de juny i s’allargarà fins a finals d’octubre.

40 màquines ideades pel geni italià

La mostra “Leonardo da Vinci. El geni i els invents” mostra 40 màquines i enginys ideats per Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs del geni italià. S’han reproduït de manera fidedigna i amb els materials propis de l’època alguns dels seus ginys més notables, creats sobretot per intentar fer més senzilla la vida de les persones. Aquestes obres van ser dissenyades entre 1482 i 1510.

L’exposició “Leonardo da Vinci. El geni i els invents” està distribuïda entorn dels quatre elements naturals (aire, aigua, terra i foc) i també compta amb un espai enfocat a la vessant artística de Leonardo:

  • Màquines interactives manipulables: Un total de 16 peces que el visitant podrà fer funcionar combinant així l’experiència directa del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics implicats en cada una de les màquines.
  • Aigua: Les màquines i els invents extrets dels còdexs de Leonardo da Vinci referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, fins i tot, els sistemes de salvament de persones.
  • Aire: Els famosos dissenys d’ales articulades que simulen la morfologia de les ales de les aus. Totes les màquines van acompanyades de les fotos dels dibuixos i càlculs que va fer Leonardo da Vinci.
  • Terra: Els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.
  • Foc: Els ginys destinats a la defensa i a la guerra, que inclouen màquines sorprenents com un tanc mòbil amb canons.
  • Art: Reproducció de 4 dels quadres més famosos de l’artista italià.

L’exposició també presenta 9 hologrames, en 6 idiomes, on es poden observar les obres artístiques més interessants de Leonardo da Vinci, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. S’ofereix també un interactiu 3D per tal de veure aparells en funcionament i visitar virtualment l’exposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa