MónTerrassa
L’Empordà industrial, en una exposició al mNACTEC de Terrassa
  • CA
L’exposició sobre l’Empordà industrial | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull fins al 16 de setembre l’exposició “Empordà industrial”. La mostra és un projecte col·laboratiu del mNACTEC, l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries i el Museu del Suro de Palafrugell per oferir una visió integrada de la industrialització, que ha estat un dels períodes més destacats de la nostra història contemporània.

La mostra proposa un recorregut per l’Empordà a través dels diferents paisatges i indústries des del segle XVIII. Ofereix una visió de la seva evolució històrica, així com de la tipologia industrial i dels diferents models de la industrialització que es van donar a l’Alt i el Baix Empordà. L’Alt Empordà destaca com un centre comercial i industrial divers a l’entorn de Figueres, i el Baix Empordà com una comarca dedicada principalment al suro.

Assistents a l’acte inaugural de l’exposició | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

L’exposició s’estructura en vuit àmbits, a partir de l’accés a l’energia es formà una unitat econòmica i humana en que s’establiren quatre tipus d’economies determinades pel mar, la plana, les àrees menys productives ?on es cultiven vinyes i oliveres? i la muntanya. Cada una d’aquestes economies va desenvolupar un tipus d’indústria diferent.

Acte inaugural de l’exposició al mNACTEC | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa