MónTerrassa
La Tafanera es converteix 2 diumenges en ‘biblioteca’ per als estudiants

La Tafanera es convertirà dos diumenge vinents en una ‘biblioteca’ per als estudiants. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’assemblea d’Arran Terrassa, que amb la col·laboració del Casal Popular ha decidit organitzar una aula d’estudi per als dies 15 i 22 de gener. S’anomena la “Biblioteca de Diumenges”, i té com a prioritat “facilitar un espai als estudiants de la ciutat en plena època d’exàmens, tenint en compte que cap biblioteca obre els diumenges”, subratlla l’entitat en un comunicat.

L’aula d’estudi es farà al Casal Popular La Tafanera (C/ Sant Gaietà 125), a un minut de la Biblioteca Central, i restarà oberta de deu del matí a sis de la tarda. A més, estarà permès que els assistents es puguin endur el seu dinar i menjar-lo a l’interior, on l’espai comptarà amb servei de barra amb cafè, beguda i esmorzar, per qui ho desitgi o ho necessiti.

Amb aquesta iniciativa, Arran Terrassa pretén cobrir “una necessitat de les joves de la ciutat”, així com consideren que és una bona oportunitat per donar a conèixer el Casal, recentment obert. D’altra banda, l’organització juvenil ja ha anunciat que es preveuen fer més edicions de la Biblioteca de Diumenges sempre que hi hagi èpoques d’exàmens, així com durant la Selectivitat, on sovint moltes estudiants es queden sense lloc a la Biblioteca Central i han de buscar altres espais.

Les aules d’estudi, una vella reclamació

Les aules d’estudi en època d’exàmens és una reclamació que ve de fa molts i molts anys i que es va donar compliment l’any 2016, gràcies als bons resultats d’una prova pilot. Després d’una llarga lluita per part de col·lectius socials, juvenils i fins i tot partits polítics que en van fer bandera, s’havia aconseguit que durant aquestes setmanes, la Biblioteca Central de Terrassa restés oberta fent les funcions d’aula d’estudi en horari nocturn (de les 20.30 fins a les 24 hores). Això sí, només de dilluns a dissabte. Les persones usuàries disposaran d’una sala de la biblioteca amb connexió wifi, servei d’ordinadors Internet i + en la seva modalitat de consultes automàtiques i servei d’impressora.

Al mes de maig de 2022, el grup municipal socialista va portar al ple de l’Ajuntament de Terrassa la petició al govern que tornés a posar en funcionament aquestes aules d’estudi, les quals havien quedat frenades arran de la pandèmia de la Covid-19. No va obtenir resposta ni per part de Cultura -que es va desentendre de la petició- ni tampoc d’Universitats o Educació, conduïdes per regidors d’ERC. El PSC lamentava que al web municipal es continués informant d’un servei que no es trobava en funcionament, provocant confusió entre els estudiants.

I això que cal recordar que els republicans sempre havien estat uns grans valedors de les aules d’estudi. De fet, va ser ERC qui el 2018 va demanar l’ampliació d’aquest projecte dins del Pla de Biblioteques. Aleshores, l‘actual regidor d’Universitats, Pep Forn, reclamava al govern socialista que en època d’exàmens la Biblioteca Central obrís els diumenges com a aula d’estudi aprofitant que la sala polivalent tenia accés des de l’exterior, i que les biblioteques de districte ho fessin els migdies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sergi a gener 12, 2023 | 13:39
    Sergi gener 12, 2023 | 13:39
    Acabo el titular: "... i els aniran deixant caure idees i propostes indepes".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa