MónTerrassa
La primera producció nacional de dansa de Catalunya, a Terrassa
  • CA

El Pla d’Impuls a la Dansa promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya avança a bon ritme. La iniciativa, presentada el passat mes d’octubre i formada per 6 acords estratègics per al desenvolupament del sector, ja ha celebrat el concurs públic per a la direcció coreogràfica de la primera producció nacional de dansa. Roser López Espinosa i Thomas Noone han estat els coreògrafs escollits d’entre els 8 projectes presentats. Així doncs, ambdós seran els encarregats de desenvolupar la direcció conjunta d’aquesta primera producció nacional de dansa, un projecte de país, important a nivell de xarxa de teatres i que ha de promoure l’interès de la dansa entre el gran públic, no acostumat a veure dansa.

El jurat ha valorat el llenguatge abstracte de López Espinosa, la dramatúrgia més clàssica de Noone i l’oportunitat de poder mostrar dos llenguatges i estils diferents en una mateixa proposta d’espectacle, el període de creació del qual es preveu de juliol a setembre, quan farà la seva estrena al Mercat de les Flors. Posteriorment, l’espectacle iniciarà una gira per 16 municipis catalans, amb la possibilitat d’ampliar-se més endavant. Els municipis són: Badalona, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Aquesta producció, impulsada conjuntament entre el Departament de Cultura i el Mercat de les Flors, té també la col·laboració i la complicitat dels equipaments escènics municipals que tenen conveni amb la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa