MónTerrassa
La història de la Font Trobada de Terrassa
  • CA
El dia 28 d’octubre de 1997 l’alcalde de Terrassa, Manuel Royes inaugurava la part de l’illa de vianants de la placeta de la Font Trobada i del carrer dels Gavatxons. A la placeta de la Font Trobada s’instal·là una font de balsalt de disseny circular i il·luminada, acotxada sota un alt lledoner de 12 metres d’alt, que fan d’aquest espai un lloc emblemàtic.

La història de la font comença quant la família Busquets va fer construir una mina d’aigua

La història de la font comença quant la família Busquets va fer construir una mina d’aigua que, recollia les aigües a l’altura del carrer del Passeig, baixava pels carrers Nou i de Sant Pere fins a l’altura del Círcol Egarenc, on per mitjà d’una canonada es conduïa l’aigua fins el Vapor Busquets (actual plaça de Salvador Espriu). Aquesta conducció d’aigua es va malmetre durant l’ocupació francesa de principi del segle XIX i l’aigua vessava carrer avall.

L’Ajuntament va procedir al seu arranjament i va aprofitar per obrir una font a la cruïlla dels carrers de Sant Pere

L’Ajuntament va procedir al seu arranjament i va aprofitar per obrir una font a la cruïlla dels carrers de Sant Pere, dels Gavatxons i el raval de Montserrat, i a la qual la veu popular, irònicament, la va anomenar Font trobada o Font Robada ja que aquesta font va substituïr a una altra que hi havia al carrer de la Palla, des de l’any 1700, amb el nom de Font Trobada. Amb el temps la canonada de la font es va allargar fins al mercat de la Independència per abastir el dipòsit del mercat i el rentadors públics de la Rambla.

A principi dels anys 30 per problemes d’humitat i altres desperfectes a la placeta, es va decidir desviar les aigües

A principi dels anys 30 per problemes d’humitat i altres desperfectes a la placeta, es va decidir desviar les aigües cap a les clavegueres, deixant sense utilitat la font la qual va acabant desapareixent. No és fins a principi dels anys 90, quan l’Ajuntament procedí a la primera remodelació de la placeta, que s’hi torna a instal·lar una nova font.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa