MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa, per un públic local sense oblidar el món
  • CA

PROGRAMA DE LA FIRA MODERNISTA DE TERRASSA 2021

La Fira Modernista de Terrassa enguany manté com a temàtica principal el món de l’esport modern, els seus orígens i les noves disciplines que començaven a aparèixer a finals del segle XIX i principis del XX. D’aquesta forma, continua l’eix temàtic que havia de protagonitzar la l’edició de 2020 que, finalment, no es va poder celebrar per culpa de la pandèmia. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig amb un programa que inclourà activitats¡ presencials i virtuals. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb el regidor de Turisme, Pep Forn; la regidora de Comerç, Jennifer Ramirez; i representants de la Comissió Fira Modernista han presentat el programa a l’era de la Masia Freixa. A l’acte també hi han assistit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el d’Esports, Miguel Angel Moreno.

Presentació de la Fira Modernista de Terrassa 2021

L’alcalde s’ha mostrat satisfet de poder fer l’edició 19 malgrat la Covid-19. Serà una fira marcada pel Procicat, per les mesures de seguretat, pels aforaments limitats i les reserves prèvies, els formats reduïts i les restriccions. Peró sense oblidar l’esperit modernista i la difusió d’un patrimoni extraordinari, únic. Ballart ha explicat que aquest cop està més dirigida que mai a un públic local, tot i que tot el món en podrà gaudir via telemàtica. Aquest esdeveniment promocionarà Terrassa arreu, ha reblat Pep Forn.

La Fira de Terrassa és la gran festa del Modernisme català. Un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX. Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot la calor de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestit d’època, ens ofereixen l’oportunitat de viure una experiència única.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228 per un privilegi del rei Jaume I. Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic. El 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d’activitats turístiques, atorgat per l’Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per a l’Foment de la Comunicació i el Desenvolupament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa