MónTerrassa
Jordi Humet elogia la senzillesa dels poemes de Miquel Martí i Pol

El músic terrassenc Jordi Humet explora un nou terreny i noves vessants musicals en el seu darrer projecte ‘Elogi a la senzillesa’ (Ficta edicions). Es tracta del seu primer disc com a cantautor, on ha volgut escapar-se de la “complexitat” del món musical clàssic i explorar nous reptes a través dels poemes de Miquel Martí i Pol. Humet presentarà el seu treball a la seva ciutat natal el proper divendres 1 de juliol, en el marc de la Festa Major de Terrassa.

El pianista, component del Trio Pedrell, compta amb una extensa formació clàssica, “però he tingut la necessitat d’agafar una via d’escapament de la manera que tinc jo de viure la música clàssica”. I ha trobat en la cançó i els poemes de Miquel Martí i Pol aquesta via d’escapament. ‘Elogi a la senzillesa’ és un disc monogràfic de música original seva, musicant diferents poemes del poeta de Roda de Ter.

Jordi Humet | Cedida

El títol no està escollit a l’atzar. Amb ’Elogi a la senzillesa’, el terrassenc fuig de la pressió i la complexitat del món musical clàssic, alhora que expressa temes universals com la mort, l’amor, el sexe o la política a través dels poemes de Miquel Martí i Pol, temes que tracta “amb molta senzillesa”. 

Onze cançons de deu col·leccions de poemes

El disc està format per un total d’onze cançons de poemes de diferents deu poemes: “Cançó”, “Solstici”, “Tot el que visc”, “Meditació baixant l’escala”, “Mare, si fos mariner”, “Torna el teu cos”, “Temps perdut” -acompanyada d’un videoclip-, “Call”, “Democràcia”, “La gran remor del mar” i “Serem allò que vulguem ser”, aquesta última com a segon single. El disc es troba a totes les plataformes digitals i en format físic.

‘Elogi a la senzillesa’ de Jordi Humet | Cedida

‘Elogi a la senzillesa’ a les esglésies de Sant Pere

El terrassenc ja va presentar l’àlbum anteriorment a Centelles i a Barcelona, però explica que “em fa molta il·lusió” presentar-lo a casa seva, a Terrassa, i encara més per la Festa Major i en una ubicació com la plaça del Rector Homs, amb les esglésies de Sant Pere al costat. El concert tindrà lloc en aquesta ubicació el divendres 1 de juliol a dos quarts d’onze de la nit (les 22:30h). L’acompanyaran Giuseppe Campisi al contrabaix, Òscar Jorba a la percussió i bateria, i Marta Garcia Cadena a la veu. 

De cara a un futur, Humet es planteja “anar presentant alguns temes per separat”, tot i que no descarta treure algun altre disc. De moment, se centra en presentar i gaudir d’aquest primer treball com a cantautor. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa