MónTerrassa
Jaume Jové porta Terrassa fins a un poble de la Manxa: M’ha tocat la loteria
  • CA

Josep Maria Farràs, al festival de jazz Terrassa

Josep Maria Farràs, al festival de jazz Terrassa, en una de les imatges que es poden veure a l’exposició | Jaume Jové

!--akiadsense-->

Aquests dies, Terrassa és protagonista al petit municipi de Piedrabuena, a la província de Ciudad Real i comunitat autònoma de Castella-La Manxa. I és que en el bar El Canguro Violeta, al carrer Real, s’hi poden veure una vintena d’imatges del Festival de Jazz egarenc. La mostra presenta una àmplia diversitat de captures fetes pel fotògraf egarenc Jaume Jové en què s’hi poden veure artistes que han passat pel reconegut certamen jazzístic.

Aquest fotògraf aficionat -de 77 anys i que ha guanyat més d’un concurs de fotografia- iniciarà pròximament una col·laboració amb Jaume Olivet (fotògraf oficial del Festival de Jazz, però mentrestant ha vist com les seves imatges seran exhibides fins al 12 d’abril en aquest establiment fruit de tot un seguit de casualitats. Jové participa en un grup de Facebook en què els usuaris pengen fotografies de carrer “street photography”. Un dia, el moderador de la pàgina va contactar amb ell en veure que havia publicat diverses imatges de jazz, en concret, del Festival de Jazz de Terrassa.

Va ser així com va començar una relació a distància amb el moderador -amant del jazz- i també propietari d’un bar amb especial cura cap a les arts. Després de diverses converses, on l’egarenc li va enviar un reguitzell d’imatges captades d’artistes i moments del festival, l’exposició va anar prenent forma. Això va ser abans de la pandèmia. Amb la Covid, tot va quedar aturat. El bar i l’exposició. Ara però, després d’un llarg període, finalment la mostra podrà veure la llum.

“Em sembla fantàstic que es puguin veure a Ciudad Real, m’ha tocat la loteria”, explica a Món Terrassa, i afegeix que “a més, he fet un nou amic, en Mariano Rivero, propietari del bar, que és una persona molt dolça i amb molta empenta”. Jaume Jové lamenta que per culpa de les restriccions no pugui anar en persona fins a Piedrabuena, “és una llàstima”, però l’alegria i la il·lusió de veure les seves imatges penjades en un bar de la Manxa és molta. En les imatges, el fotògraf assegura que no busca sempre l’espectacularitat, sinó que es mostra especialment atent a captar “moments íntims”, “imatges que són diferents, instants únics”.

Aquest és el vídeo promocional que Angel Nava ha realitzat de l’exposició de Jové per presentar-la i difondre-la a través de les xarxes:

Video de la exposición fotográfica de Jaume Jové. Realización del video, Angel Navas Becerro.

Posted by El Canguro Violeta on Diumenge, 21 de març de 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa