Ivan Vasiliev actua al Centre Cultural Terrassa
Ivan Vasiliev actua al Centre Cultural Terrassa | Centre Cultural

!--akiadsense-->

Ivan Vasiliev actua al Centre Cultural Terrassa amb tres coreografies acompanyat de figures dels teatres Mikhailovski i Bolxoi de Moscou El talentós jove ballarí actua aquest diumenge 15 d’abril al Centre Cultural Terrassa amb un programa que inclou dues coreografies estrenades al 2016 i una nova adaptació de la suite d’El Corsari. Vasiliev actuarà amb un elenc d’alt nivell format per 11 ballarins dels teatres Mikhailovski i Bolxoi de Moscou.

L’espectacle forma part de la Temporada BBVA de Dansa, Vasiliev ja va encapçalar una gran gala de ballet l’any passat amb l’aforament complet. Aquesta és una nova oportunitat per gaudir del talent i la força d’un dels millors ballarins russos que hi ha actualment. La superestrella Ivan Vasiliev (Vladivostok-Rússia, 1989) va començar els seus estudis a l’Escola de Ballet de Dnepropetrovsk (Ucraïna) i el 2006 es va incorporar a l’Escola Coreogràfica Estatal de Bielorússia. Quan encara era estudiant, va ballar Don Quixot i El Corsari amb el Ballet Nacional de Bielorússia. A finals del mateix 2006 va ser convidat a incorporar-se a la companyia de ballet del Teatre Bolxoi de Moscou com a solista i el 2010 ocupà el càrrec de Primer ballarí.

El seu repertori es va enriquir ràpidament treballant sota la supervisió de Yuri Vladimirov i amb les seves increïbles piruetes, salts i elevacions, ha protagonitzat els papers principals del Trencanous, La fi lle mal gardée, El Corsari, París en flames, Espartaco i La Bayadera. La força i la potència de Vasiliev el converteix en una aclamada figura present a les grans gales de ballet d’arreu del món, és convidat habitual al Festival Internacional Rudolf Nureyev de Kazan, del Ballet de Novosibirsk i del Teatre Mikhailovski de Sant Petersburg.

Els seus nombrosos premis inclouen la Medalla d’Or al Festival de Ballet Internacional de Moscou, la Medalla d’Or al Arabesque Festival de Perm i el Grand Prix del Certamen Internacional de Varna. També va ser vencedor al Triumph Youth de 2006 i el Benois de la Dansa per la seva perfomance a París en fl ames en 2009. Actualment Ivan Vasiliev, responent als ecos del seu antecessor Vladimir, està considerat el ballarí més important de la Companyia de Ballet Estable del Teatre Bolxoi de Moscou on actua com Estrella convidada.

Nou comentari

Comparteix