MónTerrassa
‘Invisibles’, la websèrie egarenca que visibilitza escletxes de desigualtat
  • CA

La cooperativa de comunicació creativa Crisàlide estrenarà el proper dimarts 20 de desembre la websèrie ‘Invisibles’, un projecte sobre la manca de justícia social en molts aspectes bàsics de la vida. Es tracta d’una producció audiovisual i multimèdia creada i impulsada per la mateixa cooperativa que vol posar en valor que les desigualtats persisteixen i que no tothom té l’accés garantit a una vida digne. L’estrena mostrarà els dos primers capítols i tindrà lloc a l’Ateneu Candela.

Concretament, tracta les desigualtats a la salut, l’habitatge, la feina, les relacions socials i la cultura. Els dos primers episodis tracten temes de salut mental. En el primer, es reflexiona sobre l’estigma i l’autoestigma que acompanya el diagnòstic d’un trastorn i s’exposen les discriminacions a què son sotmeses les persones que hi conviuen. El segon, se centra en el tractament i en la cerca d’alternatives a pràctiques sanitàries agressives com les contencions mecàniques o l’aïllament forçós.

En el col·loqui posterior a la projecció, participarà la protagonista dels dos capítols, Maria Aran, sociòloga i activista terrassenca pels drets de les persones amb trastorns mentals.

Cartell ‘Invisibles’ de Crisàlide | Crisàlide

Més sobre ‘Invisibles’

El projecte “va néixer el 2018 als estudis de Matadepera Ràdio, en forma de programa radiofònic creat, dirigit i conduït per Paula Solís Gilabert”, expliquen a la pàgina web. Ara, han deixat les ones radiofòniques per aterrar a l’audiovisual.

A través de testimonis en primera persona, cada capítol exposa les violències i discriminacions que pateixen diferents col·lectius quan volen accedir a l’habitatge, la salut, la cultura i les relacions socials.

“No tothom gaudeix d’un sostre on viure, ni un sou que els permeti sobreviure, ni disposen de temps o diners per invertir en oci cultura. El gènere, la identitat, l’origen, les capacitats físiques i mentals, la religió o l’aspecte físic interseccionen i condicionen la vida de milers de persones”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa