MónTerrassa
Les impactants fotografies aèries de Jon Tugores, en una mostra a Terrassa
  • CA

Jon Tugores, arquitecte, pilot de línies aèries, professor universitari i fotògraf, s’ha fet realment conegut gràcies a les imatges que penja a través de les xarxes socials. Ara, tindrem l’oportunitat de gaudir de les seves fotografies en directe, en gran format i millor qualitat. Aquest dijous, les sales 3 i 4 del Centre Cultural de Terrassa acolliran la inauguració de l’exposició Atmos-Fear, una reflexió sobre la relació ciutat versus mediambient a través de la càmera per sobre d’Europa. La mostra es podrà veure fins al 27 de juny, moment en què emprendrà la seva ruta per Europa.

L’exposició anirà acompanyada de dues taules rodones el 15 d’abril i el 27 de maig on es parlarà del binomi ‘Ètica Vs Ciutat’, un Think-Tank que servirà per reflexionar sobre el model de ciutat que desitgem en un futur.

Una nova Terrassa

Tugores pretén provocar via l’art de la fotografia una reacció sobre la interacció humana a les zones urbanes i periurbanes; des d’un punt de vista ètic i de respecte mediambiental. Atmos-Fear completa amb una sèrie de fotografies de la col·lecció Abstractions. Imatges que recullen la bellesa de tot allò que toca l’atmosfera. Totes les fotografies estan fetes de d’una aeronau en moviment i amb les següents càmeres: Sony Alpha7 IVR, Sony Alpha 7IIR i Nikon D7200.

Amb aquesta exposició Tugores també vol reflexionar sobre la ciutat de Terrassa, ‘Estem davant de les darreres imatges de Terrassa abans del canvi climàtic?’. Considera que Terrassa, com a gran ciutat d’àmbit europeu està obligada a prendre “una actitud i un compromís vers el medi ambient”. “Vivim en un moment a on tot canvia constantment, i ho fa en temps real! Com ens explicava en Zygment Bauman, hem après a viure ràpidament, però sembla que n’hi han certs paràmetres als que ens costa adaptar-nos. El punt de no-retorn ens farà haver d’assumir una nova Terrassa que ara no ens imaginem. Les imatges que es presenten documenten aquest moment. Tractant-se d’un ‘work in progress”, explica el mateix Tugores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa