MónTerrassa
Ignasi Terraza, premi Jazzterrasman 2022
  • CA

El pianista cec Ignasi Terraza serà distingit amb el premi Jazzterrasman 2022 en reconeixement a la seva trajectòria artística. Amb ocasió de la entrega del premi, Terraza oferirà divendres 25 de març un concert a la Nova Jazz Cava de Terrassa en el que reunirà a l’escenari figures amb las que ha vingut col·laborant en anys anteriors, emmarcat dins el Festival de Jazz de Terrassa. Les entrades ja estan exhaurides. “La seva incessant imaginació, un swing inigualable i un extraordinari domini del piano el fan mereixedor del Premi Jazzterrasman 2022”, diu la web del festival. Aquest premi l’atorga cada any el certamen, que enguany celebra la seva 41a edició.

Terraza va néixer a Barcelona el 1962, va quedar cec als nou anys i al poc temps va descobrir el piano. “La seva vinculació amb Terrassa ve de lluny, on va debutar el dia de Nadal de fa 37 anys en una sèrie de concerts com a membre de l’octet de La Vella Dixieland dins del Cicle de Nadal als Amics de les Arts i JM. Des d’aleshores, la seva presència a la ciutat ha estat constant”, afirma el festival.

Terraza ha participat en tota mena de formacions, aliances creatives diverses, especialment la reunió inèdita creada per a la singular vetllada que el corona com a Premi Jazzterrasman 2022 del certamen egarenc. La sessió dedicada a la seva figura aplega diferents companys de viatge i fa un recorregut pels diversos formats amb els que ha treballat i pels diferents moments de la seva trajectòria, des del prolífic Ignasi Terrassa Trio amb Horacio Fumero i Esteve Pi o el clàssic quartet amb Josep Ma. Farràs, Horacio Fumero i Esteve Pi. Escoltarem un dels projectes més exitosos del moment, el quintet format per la cantant i trompetista Andrea Motis amb Joan Chamorro, Josep Traver i Esteve Pi, i l’estrena en primícia de l’Inusual Trio que aviat es convertirà en una nova referència discogràfica del segell Swit Records.

Definir l’estil de Terraza resulta complicat pel seu ample llenguatge i les fonts de les que es nodreix. “El seu virtuosisme i sensibilitat pel swing el converteixen en un mestre de la improvisació, capaç d’acostar magistralment una cançó a l’oïda amb una claredat d’idees i varietat creativa sorprenents. Ha consolidat una personalitat pròpia amb un jazz mediterrani, extravertit, fresc i obert a la recerca de noves formes d’expressió”, exposen des del festival. I conclouen que “el prestigi i reconeixement del músic nascut a l’Eixample traspassa fronteres continentals i a ningú se li escapa que Terraza és tal vegada el pianista de jazz més destacat de la nostra escena“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa