MónTerrassa
La Font d’en Samper de les Fonts de Terrassa
  • CA

La inauguració de la Font d’en Sàmper de Les Fonts la van presidir el diumenge 12 d’octubre de 2003 els alcaldes de Terrassa i de Sant Quirze del Vallès, Pere Navarro i Sebastià Ruiz, respectivament, en el marc de la festa major, segons recull Joaquim Verdaguer, en el seu blog.

Una de les fonts més antigues al mateix lloc

En el mateix lloc hi havia hagut una de les fonts més antigues, enderrocada per fer-hi habitatges. La nova es va col·locar a pocs metres, a uns cinquanta i escaig. La Font d’En Samper està feta del típic trencadís gaudinià, i destaca d’una zona de cases blanques i de color blanquinós. El conjunt es completa amb seients del mateix estil. El mateix alcalde Pere Navarro va destacar la recuperació d’un espai degradat i la importància de les fonts com a espais d’encontre i de conversa.

La història del sector diu que a les Fonts hi anava sovint un home amb un carro per recollir la brossa que hom deixava al carrer

La història del sector diu que a les Fonts hi anava sovint un home amb un carro per recollir la brossa que hom deixava al carrer. Es deia Samper. Ja cansat de recollir la brutícia dels altres, jeia dalt del vehicle i feia una bona migdiada. Aleshores, el cavall, tot xino-xano, es dirigia cap a una de les fonts del poble, la que tenia més verd al seu costat. El pobre animal cercava aliment i aprofitava els moments de son de l’amo. La gent es preguntava on era en Samper, fins que varen trobar la resposta, i llavors la font va rebre el seu nom.

Els darrers anys s’ha produït al barri de les Fonts una autèntica fal·lera per recuperar les antigues fonts que varen donar nom al barri, on han jugat un paper important els mateixos veïns.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: m a agost 16, 2018 | 07:09
    m agost 16, 2018 | 07:09
    Gaudí, empordanès? Gaudí va donar directrius?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa