MónTerrassa
El flamenc, una activitat extraescolar més per als infants de Terrassa
  • CA

La Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa ha presentat el projecte “Flamenc en classe”, que vol acostar als més joves el món del flamenc i fer-ho des d’un dels espais on més hores hi passen, als centres educatius. Aquesta acció es remunta al 2018, quan el ple municipal de Terrassa va aprovar que incloure el flamenc i el ball andalús en la guia d’activitats que els col·legis i instituts podien oferir en horari extraescolar. Ja aleshores es va posar en marxa però la pandèmia va impedir que fes un pas més i es generalitzés a tot arreu.

El passat 23 de setembre, al coordinadora va presentar al professorat i estudiants la iniciativa per aquest curs 2021-22. Es tracta d’un activitat adreçada a estudiants de 8 a 12 anys i té com a objectiu essencial pedagògic oferir una base sòlida del món del flamenc, d’una manera atractiva i creativa, per això es barrejaran els conceptes teòrics amb classes pràctiques. Unes pràctiques que inclouran poder experimentar amb instruments com la guitarra, el calaix o la flauta. I un cop finalitzi el curs, al mes de juny, està previst oferir un festival on els infants puguin mostrar a les famílies tot allò que han après, i on es lliurà el diploma a cada alumne que acrediti la seva participació i aprofitament.

Els tallers, d’una hora de durada, estaran impartits per Ágora Flamenca. S’inicien aquest mes d’octubre i en total seran 18 hores, dividides entre els tres trimestres (dues hores mensuals). La idea és realitzar l’activitat extraescolar a dins de les mateixes escoles però per això caldrà tenir una demada d’alumnes suficient, si no és el cas, l’entitat ha decidit que buscarà espais alternatius per dur-la a terme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Ma. Aguilera Saladrigas a octubre 04, 2021 | 16:01
    Josep Ma. Aguilera Saladrigas octubre 04, 2021 | 16:01
    Una vergonya! Jo encara m' en recordo del "Cara al sol" Si algun col·legi em necessita que ho digui.
    • Icona del comentari de: Aina Ferran a octubre 07, 2021 | 15:52
      Aina Ferran octubre 07, 2021 | 15:52
      vergonya dóna jutjar a bones persones que s'esforcen per FOMENTAR LA CULTURA i comparar-los amb fatxes, aquí l'únic fatxa ets tu i les teves prohibicions a les altres cultures. EDUCAT, per que ser tan ignorant i mala persona ja no es porta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa