MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa deixa la virtualitat i retorna al carrer
  • CA

La Fira Modernista 2021 se celebrarà els pròxims 7, 8 i 9 de maig a Terrassa. Aquest any, malgrat que les limitacions sanitàries del Procicat impedeixen altre cop realitzar actes multitudinaris al carrer, el govern ha considerat que “no volíem tornar a fer la fira virtual, sinó que calia recuperar l’esperit de la fira i tornar-la al carrer”, ha manifestat el regidor de Turisme, Pep Forn, en comissió informativa.

D’aquesta manera, l’escenari amb el qual es treballa hauria de permetre recuperar “bona part de la presencialitat”, i aquesta tindria lloc gràcies a l’obertura dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat i també a la reobertura dels espais de mercat, ja sigui d’artesania o de productes frescos. Això sí, tots els actes es veuran restringits d’aforament i amb accessos controlats. I aquells espectacles en directe relacionats amb la cultura popular hauran de tenir el públic assegut.

Davant d’aquesta limitació de públic, l’Ajuntament aquest any no en farà “difusió massiva”, amb l’objectiu d’intentar reduir al màxim la presència de ciutadans de fora de Terrassa, “perquè no volem que es desbordi”. Aquest 2021 es recuperarà la temàtica pensada inicialment per al 2020: l’esport. Així, tot i que no es podran fer els actes de carrer -els quals el govern s’ha compromès a recuperar de cara al 2022- sí que es tiraran endavant actes i exposicions relacionades amb el lligam de l’esport i la ciutat. “Teníem activitats compromeses que algunes d’elles o les fem aquest any o ja les perdrem, així que hem decidit dedicar de nou a l’esport la Fira Modernista també aprofitant que som Ciutat Europea de l’Esport, si bé, ens guardem l’opció de l’any vinent recuperar alguna activitat més i també, d’aquí a un temps, tornar a dedicar la Fira a la mateixa temàtica”, ha ressaltat Forn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa