MónTerrassa
El film d’animació inspirat en l’obra de Joan Miró arriba a Terrassa
  • CA

Terrassa podrà veure el film d’animació inspirat en l’obra de l’artista Joan Miró. L’estrena es produirà aquest pròxim divendres, 7 de desembre, al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere). Es tracta de la pel·lícula Mironins, creada per Mikel Mas i Celia Rico. Les protagonistes de la història són tres gotes de pintura amagades als quadres de Joan Miró que cada nit s’escapen per poder viure aventures trepidants. Unes aventures que sempre requeriran una gran dosi de creativitat. En total, els espectadors podran resseguir una desena d’històries multicolor, plenes d’humor i fantasia, que permetran als més petits (i grans) descobrir tot l’univers de les arts.

Mironins ha estat candidata als Premis Goya i als Premis Gaudí com a millor llargmetratge d’animació. A més, el film ha participat a l’Atlàntida Film Fest (2021), Cinekid (Amsterdam, 2021) i el Serielizados Film Fest (Barcelona i Madrid, 2021).

La història dels Mironins parteix d’una publicació realitzada l’any 2013 que portava per títol “Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró”, obra d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, tres treballadores de la Fundació Joan Miró. L’objectiu era apropar als infants un dels artistes que visualment sempre els ha resultat més atractius, i fer-ho d’una manera lúdica i divertida a través d’un llibre infantil d’activitats.

Mironins és un llargmetratge impulsat per Cornelius Films i coproduït amb Wuji House, Walking the Dog, Peekaboo Animation i Hampa Studio amb la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i el canal Ketnet, i que ha comptat amb la col·laboració de la Successió Miró i l’assessorament artístic de la Fundació Joan Miró. Properament, el film s’estrenarà també a TV3, À Punt i TVE.

Fitxa tècnica

Mironins
Comèdia “slapstick”
Durada: 62 minuts
Per a infants de 3 a 8 anys
Direcció: Mikel Mas i Txesco Montalt
Guió: Celia Rico i Cristina Broquetas
Direcció artística: Ángel Coronado i Oriol Roca
Direcció d’animació: Víctor Rago
Storyboard: Txesco Montalt i Mayte Sánchez
Música: Ivan Llopis i Carles Delgado
Candidata als Premis Gaudí i als Premis Goya com a millor llargmetratge d’animació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa