MónTerrassa
El Festival TNT presenta una trentena d’obres i grans estrenes a Terrassa
  • CA
Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina
Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina | Festival TNT

!--akiadsense-->

El Festival TNT, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, celebra enguany la seva dotzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent més innovador. El TNT ha esdevingut en els últims anys un planter que s’esforça perquè els artistes de la creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.

Del 26 al 28 de setembre el festival omplirà multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb una trentena de propostes, de les quals 7 són espectacles d’estrena absoluta, 2 estrenes internacionals a l’Estat espanyol i 5 coproduccions. I amb més espectacles de carrer i gratuïts que mai.

Entre els leitmotivs de les obres del festival, destaca la temàtica del viatge i les qüestions quotidianes abordades des d’una perspectiva de gènere. Així doncs, el TNT 2019 emprendrà viatges col·lectius cap a paratges onírics com el que proposen els francesos Carabosse a Par les temps qui courent…; també viatges interiors i més sensorials com el dels murcians Onírica Mecánica a Le grand Tour; però alhora abordarà amb mirada crítica les conseqüències negatives del turisme de la mà de les catalanes Mos Maiorum a Gentry. A més, diversos espectacles presentaran problemàtiques comuns a la nostra societat des d’una mirada feminista. Temes com la cosificació de la dona, la idea de bellesa, de plaer, l’explotació laboral, etc., seran presents enguany en obres com Pla-dur del col·lectiu Atzur, sobre les kellys, Unheimlich d’Irene Vicente / Cia. Pelipolaca, a Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina o al solo d’Ada Vilaró, 360 grams.

I per primer cop a l’Estat es podran veure dues produccions franceses molt ben acollides per públic i crítica arreu del món. Germinal de Halory Goerger i Antoine Defoort (L’Amicale) que serà la peça que inaugurarà el festival dijous, i que també es podrà veure divendres. Un espectacle que ens proposa començar de zero en un escenari inicialment buit on quatre individus hauran de destinar els esforços a crear un sistema, un món nou. Una combinació d’arts performatives i visuals. També podrem gaudir de l’espectacular espectacle de carrer Par les temps qui courent… de la Cie Carabosse que inundarà la plaça del Vapor Gran d’instal·lacions vives per on deambularan músics, ballarins, acròbates, poetes i… foc!

Estrena de l'espectacle de carrer Par les temps qui courent... de la Cie Carabosse
Estrena de l’espectacle de carrer Par les temps qui courent de la Cie Carabosse | Festival TNT

!--akiadsense-->

TNT a les sales… i al carrer!

Enguany el TNT presenta més propostes al carrer que mai. A part de l’internacional Par les temps qui courent… també es podrà veure, per exemple, l’espectacle de percussió interactiu, innovador i itinerant Perculights! de Brincadeira i Bàcum (que també es veurà a Matadepera); Saunterer, una performance itinerant basada en el caminar com a acte de resistència del Colectivo Ameno; la música i equilibris de D&A a Davaii on es citen un llançador de ganivets i un violoncel·lista; o el premiat #MoneyForFree de John FIsherman, que regalarà diners als trenseünts en una perfomance que reflexiona sobre el sentit d’aquesta societat sotmesa al culte als diners. Entre molts altres.

Consulta clicant aquí la programació del Festival TNT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa