MónTerrassa
El Festival Límbic a Terrassa clou amb més de 22 mil assistents
  • CA

La primera edició del festival Límbic, la cita itinerant de cultura contemporània en català organitzada per Òmnium Cultural, ha tancat amb una participació d’unes 22.000 persones. Tant divendres al centre de Terrassa, com dissabte al parc de Vallparadís, la ciutadania ha sortit al carrer i ha omplert els espais del Límbic, atreta per la cinquantena de demostracions de cultura contemporània celebrades a peu de carrer, gratuïtes i per a tots els públics.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha destacat que aquesta xifra d’assistència supera les expectatives de l’organització. A més, ha assegurat que aquesta primera edició del Límbic “demostra que el talent creatiu del país i la cultura en català està molt viva, especialment entre el jovent”. Després de dos dies intensos de cultura als carrers, places i al Parc de Vallparadís, “estem molt satisfets de veure que la primera edició del festival ha tingut tan bona acollida”, ha afegit.

Un dels concerts dins del Festival Límbic a Terrassa | Omnium Cultural

Poesia, circ, música…

Després d’una primera jornada multitudinària al centre de la ciutat amb una vintena d’activitats com el monòleg d’Oye Polo o els concerts de Ferran Palau i Maria Jaume, aquest dissabte el festival s’ha traslladat al Parc de Vallparadís, on des de primera hora i fins ben passada la mitjanit hi havia programades una trentena d’activitats en diversos espais.

Entre d’altres, han tingut lloc els recitals de poesia dels guanyadors del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2020 i el 2022, Enric Casasses i Antònia Vicenç, aquesta última acompanyada de joves poetes locals. Altres activitats de la segona jornada de festival han estat el projecte poètic-musical de Vladivostok, la dupla formada per Maria Callís i Irene Fontdevila, les actuacions dels Minyons de Terrassa, i l’espectacle “La Moreneta”, en què Silvia Albert i Luiz Felipe qüestionen els discursos sobre migració a l’Estat espanyol.

També han actuat companyia de teatre Liant la Troca i les de circ Eia i Tub d’Assaig 7’70, i han tingut lloc les actuacions musicals d’Adelaida i la pianista Lucía Fumero. Ja a la nit, han tancat la programació del Límbic 2022, en presència de milers de persones i reivindicant la llengua catalana, els concerts de Galgo Lento, Ginestà i 31FAM, grups destacats del panorama musical en català actual, especialment entre el públic juvenil.

Un dels concerts dins del Festival Límbic a Terrassa | Omnium Cultural

El festival 

Límbic és un nou festival itinerant de creació contemporània organitzat per Òmnium Cultural i sota la direcció artística de La Sullivan. La primera edició s’ha celebrat en col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. Enguany, al llarg de dos dies, hi ha programat mig centenar d’activitats culturals gratuïtes com actuacions de dansa, poesia, música, electrònica, performance, teatre, humor, cultura popular, grafit, xarxes socials… Després de començar a Terrassa, Límbic tindrà una nova seu cada any, amb l’objectiu de descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible, i brindar oportunitats a la creació que es fa al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa