MónTerrassa
El 41è Festival de Jazz de Terrassa clou amb prop de 8.000 espectadors
  • CA

Després de 19 dies intensos amb més de 50 concerts i activitats al voltant de l’òrbita del Jazz, el Festival de Jazz de Terrassa tanca la seva 41a edició amb un elevat seguiment, un balanç positiu tant en xifres com en la qualitat de les propostes musicals. Les primeres xifres de participació del festival estimen una assistència presencial de prop de 8.000 espectadors repartits entre els principals concerts celebrats a la Nova Jazz Cava -que han reunit 2.584 persones- i les 29 activitats paral·leles -que n’han reunit al voltant de 5.000-. Aquest recompte situa l’ocupació total al voltant del 85%.

L’era de la Masia Freixa de Lluís Muncunill ha acollit la cloenda assolellada del certamen aquest diumenge el migdia. L’entorn del Parc de Sant Jordi, que ja es va estrenar en la darrera edició, ha estat novament l’escenari escollit. Sota les voltes modernistes, Elisabet Raspall i Professor Cunningham and his old School han evidenciat la comunió i l’esperit d’un públic àvid de recuperar l’activitat més popular i divulgativa del certamen.

Concert Professor Cunningham and his old school al Parc de Sant Jordi en motiu de la cloenda del 41è Festival de Jazz de Terrassa. Terrassa. 27/03/2022 Fotografia Gemma Miralda

Després de dues edicions en què el festival havia vist alterat el seu calendari habitual, s’ha restablert una certa normalitat sense restriccions d’aforaments, i s’ha mantingut la totalitat de la programació prevista. Amés, en molts dels actes s’ha penjat el cartell d’exhaurides les localitats.

L’organització posa en valor l’actualitat, la diversitat i la varietat artística de les propostes que hi han desfilat. L’escena catalana ha brillat amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), Carme Canela & Jurandir Santana, Migra de Marta Garrett & Irene Reig Quintet o l’interès que va despertar el concert d’Ignasi Terraza, el 19è Premi Jazzterrasman, amb un ple absolut. A nivell internacional, l’estrena a Catalunya de la formació d’Ivan “Melón” Lewis & The Cuban Swing Express i les descobertes d’Emmet Cohen Trio, Immanuel Wilkins o Christian McBride & Inside Straight, tres figures de primer ordre que debutaven al Festival amb les entrades exhaurides, han situat un nivell creatiu molt notable.

El Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals vol agraïr als espectadors, músics participants, institucions, empreses, col·lectius col·laboradors i “a tots els que ho fan possible, el seu entusiasme i dedicació per fer més gran el Festival Jazz Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa