MónTerrassa
El Festival de Cinema Castells presenta 25 produccions al mNACTEC
  • CA

El primer Festival de Cinema Castells (FCC) presenta 25 produccions audiovisuals de formats i temàtiques diverses, entre documentals, pel·lícules i vídeos de les colles, que permetran oferir una visió polièdrica dels castells a través de la pantalla. Es tracta d’una iniciativa que “pretén visualitzar i projectar el conjunt de la producció audiovisual de temàtica castellera, tant la d’orientació documental, com la de ficció, la publicitària i la produïda per les pròpies colles amb caràcter de difusió”, informen des de la web del festival.

Aquesta primera edició tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de novembre de 2021 al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC) i ha estat organitzada per la Revista Castells, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, el Parc Audiovisual de Terrassa i la Unesco, a més de ser un projecte inclòs en el programa Terrassa City of Film.

El festival està estructurat en quatre seccions. D’aquestes quatre, dues són a competició: la Secció Oficial Documentals a Competició (amb sis pel·lícules, totes de més de 30 minuts i dels tres últims anys) i la Secció Oficial Promocionals a Competició (amb nou vídeos de colles castelleres, amb durades inferiors als 10 minuts i dels últims tres anys). Les altres dues seccions són: Secció Temps passats (sis pel·lícules anteriors al 2019) i Immaterials (tres vídeos relacionats amb el Patrimoni de la Humanitat i que enguany posaran el focus en la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí). El FCC també dedica una doble sessió escolar, on es projectarà el documental Castellers del món, d’Agustí Corominas (2006). Els centres que participaran en la sessió escolar són alumnes de primer d’ESO de l’IES Torre del Palau i de sisè de Primària de l’Escola El Cim.

A més de les projeccions, el FCC ha programat cinc diàlegs sobre temes que vinculen els castells i el món audiovisual, com les produccions a l’exterior (Xina i Índia) i dies vinculades al 3d10 amb folre i manilles: l’enginyós espot dels Minyons de Terrassa (2015) i la notorietat del vídeo de Red Bull TV sobre els Castellers de Vilafranca (2016). També hi haurà un diàleg sobre l’orientació de continguts dels programes de televisió dedicats als castells.

Totes les projeccions són gratuïtes. La programació es pot consultar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa