MónTerrassa
Els Castellers de Terrassa fa pinya per la salut mental

La Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa és un projecte de colla, iniciat el 2017, dedicada a una causa diferent cada any, amb l’objectiu de crear vincles, establir xarxa amb la ciutat i donar a conèixer entitats i iniciatives solidàries de l’entorn.

Els blauturquesa han cregut sempre en els valors socials dels castells. I han estar al costat de totes les propostes que entitats socials han realitzat a la ciutat. Amb aquest esperit i la voluntat d’aportar un punt més va néixer la Jornada Solidària.Tot un dia ple d’activitats organitzades conjuntament amb grups a qui dediquen l’acte, per posar en valor la feina d’aquestes iniciatives socials i, alhora, recaptar recursos perquè puguin seguir amb la seva tasca.

El primer any la van dedicar a la lluita contra les malalties minoritàries, el 2018 a les entitats que treballen amb diversitat funcional i l’última edició (2019), al càncer infantil, a través de la campanya “Dale Candela”. Després de dos anys sense poder celebrar aquesta jornada, enguany se centren en els que vetllen per la salut mental, una de les disciplines mèdiques a les que menys cas se li havia fet, i que la pandèmia ha demostrat que és indispensable pel benestar de la societat, reblen fonts de la colla.

La Jornada Solidària d’enguany està coorganitzada amb Egara CSMA Futsal. Un projecte de futbol sala impulsat pel CST (Consorci Sanitari de Terrassa) i l’equip de futbol sala Egara Futsal. A través d’aquest projecte s’aporten els valors del fútbol sala a persones que presenten alguna problemàtica de salut mental. El projecte Egara CSMA Futsal facilita la integració social i la participació dels seus equips en lligues de futbol convencionals. L’egara CSMA Futsal ha obtingut reconeixements com el guardó a l’organització d’esdeveniments solidaris o d’integració social a la nit de l’esportista de Terrassa l’any 2019, o el guardó dels V premis “Humanizando la Sanidad” de TEVA Pharmaceuticals Spain, entre d’altres.

Comptaran també amb l’ajut organitzatiu de l’Associació de Veïns de la Maurina, entitat molt bolcada a ajudar i organitzar actes al seu barri, i que donarà un cop de mà.

Els actes de la Jornada Solidària 2022 són:

10.30h Partit de Futbol al Poliesportiu Maurina, entre Castellers de Terrassa i CSMA Egara Futsal
12h Cercavila des del Poliesportiu de la Maurina fins a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya (passant pel Bar Aguilera). Colles participants: SOM Maurina, Diables Maurina, Matossers de Molins de Rei i Castellers de Terrassa.
13h Actuació castellera a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya, amb Matossers de Molins de Rei, Castellers de Badalona i Castellers de Terrassa.
14.30h Dinar popular i solidari a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya: Entrepà de botifarra + patates + beguda 5€. Opció vegana i sense gluten al mateix preu. Venda de tickets a Castellers de Terrassa, CSMA Egara Futsal i AVV La Maurina
17h Concert de “Clau y Jona”
18.30h Concert de “Lúa Cheia”
20h Final dels actes i recollida.

Per la recollida de beneficis en el marc de la Jornada Solidària hem fet una samarreta exclusiva “Fem pinya per la Salut Mental” que es podrà adquirir pel preu de 10€.
A més, si alguna persona/entitat no pot venir però vol fer un donatiu pot fer-ho indicant: Donatiu Solidària al número de compte: ES2900810052050002212932.

Terrassa amb La Palma / Donació de Sang dels Bombers


A més a més, el dissabte 19 de març a les 12h del migdia els Castellers de Terrassa seran al Recinte Firal fent uns pilars en la campanya de recollida de diners per les persones afectades pel volcà de La Palma. L’acte, organitzat per la Coordinadora de Colles de Cultura Poular i Tradicionals Catalana de Terrassa, durarà tot el cap de setmana. Podeu consultar tota la
programació a https://www.terrassacultura.cat/cultura-popular/cap-de-setmana-solidari-terrassa-amb-la-palma/, destaquen l’actuació dels membres de de la colla “Sons Blaus”, que tocaran diumenge a les 18:30h
Així mateix, un any més, se sumem a la donació de sang amb els Bombers, que també es farà al recinte durant el dissabte 19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa