MónTerrassa
Els arbres plens de llibres busquen fer noves arrels a Terrassa
L’arllibre a la BCT | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Fa unes setmanes va “desaparèixer” l’arbre que albergava llibres ubicat a davant del Centre Cultural de Terrassa, a la Rambla d’Ègara. No va ser víctima d’un robatori, ben al contrari. Van ser els mateixos impulsors del projecte Arllibre qui van decidir treure’l. Just dos anys després que s’instal·lés el primer arbre-llibre, Àgora Terrassa ha pres la decisió que era el moment de fer alguns canvis. “Estem en millora contínua”, afirmen i explicant que aprenent també dia a dia a través de “l’experiència ciutadana”. El projecte no ha mort pas, sinó que es “reinventa” gràcies a l’ajuda d’entitats sense ànims de lucre dinamitzades a l’entorn d’ALEI que ajuden en les tasques de manteniment i fan seguiment de les donacions.

Fruit d’aquest seguiment, han vist que “els Arllibre funcionen millor quan estan cuidats i envoltats d’una comunitat de persones que aporten llibres. És llavors quan l’intercanvi de lectura i cultura esdevé més positiu”. Per contra, el projecte perd efectivament quan “estan en un lloc on és fàcil aparcar i on no hi ha una comunitat present, llavors les probabilitats que els Arllibre’s siguin vandalitzats són més altes”.

Tenint això ben present, s’ha optat per traslladar dos dels Arllibre de lloc. Així, després d’unes converses amb el rectorat de la UPC a Terrassa, s’ha mogut de l’avinguda Jacquard als jardins de l’edifici històric del Campus de la universitat, “on segur servirà per millorar l’intercanvi de llibres entre els estudiants i, per descomptat, la ciutadania que hi vulgui accedir”, subratllen. Aquesta és una ubicació que també té una gran afluència de públic però consideren que alhora està més “cuidada” i vigilada.

L’altre arbre que s’ha traslladat és, com ja hem mencionat, el que es trobava al Centre Cultural. Actualment, els lectors interessats a compartir llibres el poden trobar uns metres més avall, al pati del Museu de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC). D’aquesta manera, diuen, es pretén fer “aflorar coneixement que pugui servir a persones que s’acostin a aquest racó cultural i de memòria industrial de la ciutat”.

Mapa actualitzat d’on es troben els Arllibre | Àgora Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa