MónTerrassa
El Festival de Jazz Terrassa recorda l’enyorat Miquel Carol amb un concert de luxe
  • CA

La relació entre la indústria del jazz i els festivals europeus es materialitzarà en la primera residència artística que acull el Festival Jazz Terrassa. Es tracta d’una iniciativa produïda a tres bandes entre el festival Rabobank Amersfoort Jazz dels Països Baixos, l’Institut Ramon Llull i el Festival egarenc en col·laboració amb el meeting Jazz I am amb la intenció de donar sortida internacional als nous creadors de jazz del país. El principal escenari del Festival mostrarà dijous al vespre (20:30h) la complicitat de dues de les saxofonistes actuals més innovadores d’Europa, Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) i Irene Reig (Barcelona, 1993). “Alto For Two” concentra en format quintet un repertori de composicions pròpies amb un so singular, distintiu i molt actual. Aquesta residència artística recuperada de l’edició número 39 del certamen ha estat d’anada i tornada ja que durant el mes de novembre passat el grup va actuar dins del festival holandès.

Pel mateix escenari hi actuarà Smack Dab, la banda que va néixer com a projecte de final de carrera dels joves músics Joan Casares i Oriol Vallès, a l’Esmuc. Influenciats pel hard-bop, el swing, el blues, el neo-soul i la música afroamericana contemporània, l’any passat celebraven els 5 anys de trajectòria amb la gira de presentació del disc 555 (The Changes, 2020) i que ara, el Festival recupera. Es tracta d’una proposta energètica i explosiva; jazz d’alta intensitat i sense concessions que combina qualsevol gènere que tingui el groove com a element d’unió.

Torn per a Philip Catherine

Als seus 78 anys, Philip Catherine està considerat un referent de la guitarrística del jazz de l’escena mundial. Amb un so únic, profundament expressiu, tècnic i molt singular, el músic belga continua molt obert de ment a la recerca de renovació i perfecció. El seu darrer álbum, The Last Call (ACT, 2021) enregistrat en directe a Berlin amb el desaparegut Larry Coryell, ha estat aclamat unànimament per la crítica.

Són molts els que encara recorden el seu debut al Festival Jazz Terrassa de 1986 en format duet amb el contrabaixista danès Niels-Henning Pedersen. En aquesta ocasió, es presenta aquest divendres 4 (21h) a la Nova Jazz Cava, amb el company de viatge que ja el va acompanyar fa 9 anys enrera, l’anglès Phil Wilkinson a l’orgue Hammond B3 i per aquesta ocasió, l’alemany Jo Krause a la part rítmica. Aquest concert està dedicat a Miquel Carol, fotògraf i membre del Club de Jazz Terrassa des de 1977. A banda de la seva devoció per la música, Carol era un fervent seguidor i un enamorat de la guitarra de Philip Catherine.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa