MónTerrassa
El feminisme generós de “Les Kol·lontai” arriba a Terrassa
Les components del grup Kol·lontai | Barnasants

!--akiadsense-->

Les cantautores Ivette Nadal, Meritxell Gené, Sílvia Comes i Montse Castellà, batejades com ‘Les Kol·lontai’, protagonitzaran l’espectacle inaugural del festival Barnasants, el 27 de gener, amb una peça “feminista des de la generositat”, com han explicat elles mateixes aquest dimecres. És la primera vegada que el festival s’obre amb aquest format, amb un espectacle que farà una gira per sis poblacions catalanes: l’Hospitalet de Llobregat, Vic, Barcelona, Gelida i Terrassa (Barcelona); i Altafulla (Tarragona). A la nostra ciutat, es podrà veure el proper diumenge 5 de febrer a la Nova Jazz Cava a les vuit del vespre.

Sexe, violència masclista, retrats de dones lluitadores o fins i tot paisatges tindran presència a l’espectacle amb cançons de les pròpies cantautores i d’altres artistes, que també s’esmentaran textos d’escriptores com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat o Montserrat Roig, ja sigui cantant-los o recitant-los.

El muntatge estarà basat en el feminisme, i pel centenari de la revolució bolxevic, homenatjarà Aleksandra Kolontai, la primera ambaixadora dona de la història i comissària del poble –equivalent a ministra– en l’URSS, que “va ser apartada per vincular el socialisme i la revolució al feminisme”, ha recordat la cantautora Montse Castellà.

Nou comentari

Comparteix