MónTerrassa
‘El amor brujo’ de Víctor Ullate arriba a Terrassa
  • CA
‘El amor brujo’ de Víctor Ullate | CCT

!--akiadsense-->

El Ballet de Víctor Ullate presenta aquest dissabte, dia 25 de febrer, a les vuit del vespre al Centre Cultural de Terrassa una nova versió de El amor brujo. Ullate revisa aquesta peça que va estrenar el 28 de maig de 1994 al Teatro de la Maestranza de Sevilla i la renova amb una nova escenografia i vestuari, donant més protagonisme a la llum -el foc fatu-, present en tota la trama.

A més a més, en aquesta versió es duu a terme una aposta musical trencadora amb la inclusió del grup de dark ambient In Slaughter Natives, que se suma als efectes musicals creats per Luís Delgado per a la versió original i que condueixen l’espectador a una travessia entre la vida i la mort, un viatge cap al més enllà.

L’obra, escrita per Falla a principis del segle XX, i de marcat caràcter andalús, aprofundeix en el misticisme gitano, acostant-se a l’amor en la seva forma més primitiva i essencial. Explica la història de Candela, una noia gitana, enamorada de Carmelo, que és turmentada per l’espectre del seu antic amant. Una història d’amor i passió, de llàgrimes i desconsol, de bruixeria i seducció, de mort i de dansa. Una cita ineludible per als amants de la dansa. La coreografia conté moments de gran bellesa, com Canción del amor dolido, Romance del pescador o Canción del fuego fatuo. Aquesta nova versió inclou també tres cançons populars escrites per Manuel de Falla: Nana, Polo i Asturiana, a més d’una variació de Paco de Lucía per a José, l’etern amant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa