MónTerrassa
Una egarenca, primera dona a dirigir el Centre Artesà Tradicionàrius
  • CA
Carol Duran
Carol Duran | Tradicionàrius

!--akiadsense-->

Carol Duran ha estat nomenada nova directora artística del CAT Tradicionàrius. Després de 33 edicions, l’egarenca pren el relleu amb una nova mirada per seguir amb la promoció i la difusió de la música folk. Amb una llarga trajectòria com a músic i gestora cultural, Carol Duran és la primera dona que ocuparà aquest càrrec: “Assumeixo el repte amb molta il·lusió. Una nova etapa en aquesta casa que em sento tan meva, en la qual he actuat moltes vegades com a músic”, ha manifestat. El C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius es dedica a la difusió de la música folk i tradicional a través de la formació i concerts en directe.

Nascuda a Terrassa el 1979, inicia els seus estudis de violí clàssic al Conservatori d’aquesta ciutat. Progressivament anirà especialitzant-se en violí tradicional i modern, amb estudis a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Sibelius Academy d’Helsinki i seguint un nombre important de cursos complementaris. La seva formació inclou també cursos d’harmonia, improvisació i flamenco. El 2011 obté a l’ESMUC el Grau Superior en Música Tradicional, especialitat violí. Com a intèrpret és membre dels grups La Carrau i Betzuca des de la seva fundació, col·laborant també amb formacions i solistes com: Les Violines, Kamerata Flamenca, Joan Dausà i els Tipus d’interès, Josep Thió, Feliu Ventura, Pepet i Marieta, Quico el Célio…

Paral·lelament, s’ha format com a gestora cultural, titulada en Promoció i Gestió Musical per l’ESMUC i llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest àmbit exerceix tasques al Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona i entre 2008 i 2011 forma part de l’equip directiu de l’Aula de Música Tradicional, com a responsable de producció i difusió cultural i coordinadora dels cursos d’estiu de Música Tradicional FESTCAT. Com a docent ha impartit classes de violí a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Centre Artesà Tradicionàrius, Tallers d’Arsèguel, Escoles d’Estiu FESTCAT, Escola de Música El Tudell de Sant Cugat i Escola de Música d’Ullastrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa