MónTerrassa
Duel de terrassencs per obrir el Festival Temporada Alta
  • CA

El festival Temporada Alta arrenca aquest dijous amb l’estrena de ‘L’adversari’, que presenta un duel entre dos terrassencs. Carles Martínez i Pere Arquillué són els dos actors que donaran vida a aquesta història real de Jean-Claude Romand que porta sobre escena el director Julio Manrique. Serà la primera vegada que els dos actors coincideixen dalt d’un escenari.

El muntatge està basat en l’obra homònima d’Emmanuel Carrère sobre un home que va fingir ser un metge que treballava a l’OMS fins que la seva família va descobrir la mentida. Humiliat, va decidir assassinar-los a tots. Manrique presenta un diàleg entre el mateix Carrère (Pere Arquillué) i Romand (Carles Martínez) a través d’una relació epistolar que van mantenir mentre l’autor escrivia el llibre. A més, Arquillué es posarà en la pell de diversos personatges.

En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, el director reflexiona sobre un cas que va sortir a la llum el 1993, quan el fals metge va matar els fills, la dona, els seus pares i el gos. Posteriorment va intentar suïcidar-se cremant la casa però no ho va aconseguir i va acabar hospitalitzat. “Quan va sortir de l’hospital tothom sabia la veritat”, ha explicat Manrique sobre un individu que va preferir matar abans d’admetre l’engany.

Els actors Pere Arquillué i Carles Martínez en un fragment del muntatge L’adversari | Aleix Freixas – ACN

De l’autoengany a l’infern

El muntatge s’estrenarà aquest divendres 7 d’octubre a les vuit del vespre al Teatre Municipal de Girona i es podrà tornar a veure dissabte i diumenge. A partir de l’1 de març el muntatge es traslladarà al teatre Romea de Barcelona.

Arquillué ha detallat que el muntatge vol “interpel·lar el públic en primer grau”. I ha insistit en què “l’autoengany i la mentida són de les pitjors coses de la nostra societat”. L’actor ha afegit que amb ‘L’adversari’, el públic pot veure com “autoenganyar-nos és enganyar la gent que estimem”. Per l’altra banda, L’actor que interpreta Jean-Claude Romand, Carles Martínez, ha explicat que treballant el personatge l’ha portat a qüestionar-se si podria acabar fent el mateix. “Veus l’infern més a prop i veure com pel canto d’un duro podem acabar en aquesta situació”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa