MónTerrassa
La Seu d’Ègara, una joia mundial que Barcelona coneix poc

Del 12 al 30 de març, el Seminari Conciliar de Barcelona acull l’exposició “Els Tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català”. En el marc d’aquesta exposició, que interpreta l’evolució de la Seu d’Ègara i difon el seu valor cultural i patrimonial al conjunt de la societat, el proper dimecres 20 de març a les 12.10 h tindrà lloc la conferència “La seu episcopal d’Ègara (segles V-VII)” a càrrec de l’arqueòloga Gemma Garcia i la presentació del projecte de candidatura de la Seu d’Ègara “La Seu d’Ègara: singularitat i reptes de futur”, a càrrec de Carles Sánchez, director de la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, a les 12.45 h.

Després de les conferències, les persones visitants podran gaudir d’una visita guiada a l’exposició, a les 13 h. L’exposició “Els Tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” mostra un compendi d’art, d’història i de cultura que ofereix una visió molt ajustada sobre l’extraordinària realitat i evolució d’aquest conjunt, des dels orígens de l’època ibèrica i romana tot passant pels successius períodes alt-medieval, romànic, gòtic i modern fins a arribar a l’actualitat.

Des del 29 de novembre del 2017 i fins al 29 de març del 2018 la mostra va ser instal·lada a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les. Després d’itinerar per diversos equipaments de la ciutat (Seu d’Ègara, Castell-Cartoixa de Vallparadís, Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya – Delegació Vallès i Centre Cívic Municipal Montserrat Roig), la mostra es trasllada per primera vegada a Barcelona, concretament al claustre del Seminari Conciliar de Barcelona, on es podrà visitar fins al dia i 30 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa