MónTerrassa
La Seu d’Ègara acull una jornada sobre el valor d’aquesta joia

La Seu d’Ègara acollirà aquest divendres 1 de juny entre les 9 i les 14, la Jornada “Els tresors de la Seu d’Ègara”, impulsada pel Museu de Terrassa i l’Arxiu Històric de Terrassa i que compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere, amb l’objectiu de posar de relleu la importància i el valor artístic del conjunt monumental, interpretar la seva evolució i difondre la seva vàlua cultural i documental al conjunt de la societat.

La jornada comptarà amb diferents conferències i debats al voltant del conjunt monumental, les relíquies medievals o les pintures murals del Bisbat d’Ègara, entre d’altres continguts. En el marc d’aquesta jornada, també es presentarà l’exposició “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” que es podrà visitar entre l’1 de juny i el 4 de juliol a les Esglésies de Sant Pere.

La mostra, que ja s’ha pogut visitar a la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les, al Castell Cartoixa de Vallparadís i a la Casa Alegre de Sagrera, continuarà itinerant en altres espais de la ciutat durant els propers mesos.

L’exposició “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

La Seu d’Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història. El Bisbat d’Ègara (fundat cap al 450) va significar l’època de major esplendor d’un recinte on s’hi va desenvolupar un conjunt episcopal d’una gran importància artística per a l’Europa cristiana occidental. La pervivència d’elements singulars del període medieval (s.VI-XII), que es manifesta en l’arquitectura del edificis episcopals de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere, la seva decoració pictòrica, els còdexs litúrgics manuscrits i les relíquies que es conservaven al conjunt fan excepcional aquest monument dins del patrimoni europeu.

Nou comentari

Comparteix