MónTerrassa
De_paper presenta el seu nou disc, “Miranius”

El grup de Terrassa De_paper ha presentat oficialment el seu darrer disc, Miranius. Es tracta d’un àlbum d’estudi que inclou un total de tretze temes, els quals configuren l’espectacle homònim: Miranius. L’aventura d’habitar el món, que es va estrenar aquest mateix 2022 i que s’ha pogut veure recentment a la Fira Mediterrània de Manresa. I la gira tot just comença, on rodarà per teatres com l’Ateneu Igualadí (13/11/2022), Festival Guant de Valls (20/11/2022), Teatre principal d’Olot (27/11/2022), Teatre principal de Ripollet (11/12/2022) fins a finals d’any.

Ara fa un més, la banda terrassenca ens donava el primer tastet amb La Barraqueta, i ara ja podem degustar-lo sencer. Ja es troba disponible, de manera íntegre, a la plataforma digital Spotify. Una banda sonora amb personalitat que pren entitat pròpia en aquest nou format. Compta amb la col·laboració entre la Companyia De_paper i del dramaturg Jordi Palet, de la qual en va sorgir l’obra ‘Miranius. L’aventura d’habitar el món’. I d’aquí, de les músiques de l’espectacle, apareix ara aquest disc.

Cançons tradicions i interdisciplinàries

De_paper ha fet un pas endavant a la producció musical amb un disc que passa pel cant d’arrel, com la cançó ‘El grill’ o ‘La barraqueta’, a temes emparentats amb altres músiques del món com ‘El temps’ o versions més electròniques, com ‘Miranius’, que dona nom tant al disc com a l’espectacle.

La capacitat de la companyia de trobar cançons tradicionals i moldejar-les ja queda patent als seus discs anteriors (‘Dins la panxa del llop’ 2015 i ‘Una poma, un pomer’ 2020). El single ‘La barraqueta’, estrenat fa un mes va ser un primer tast d’aquest disc. Ara, es presenta tot el disc amb la producció d’Oriol Cases, i col·laboracions com les de Francesc Tomàs ‘Panxito’, Arnau Berenguer, Carol Duran, Yeoshua Escobedo o Lluís Molas, i fins i tot l’acompanyament espiritual de Carles Belda. 

De_paper és una companyia d’espectacles interdisciplinaris, formada per la intèrpret i músic Núria Lozano (La Carrau, Betzuca, La Txaranga revoltosa…) i l’artista visual Joan Alfred Mengual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa