MónTerrassa
De ruta per Terrassa resseguint els passos de “La Teranyina”
  • CA
Ruta literària per Terrassa | BCT

!--akiadsense-->

La Xarxa de Biblioteques de Terrassa ha elaborat una ruta literària per Terrassa basada en la novel·la La teranyina de l’escriptor Jaume Cabré. La ruta i la selecció dels textos ha estat dissenyada per Montserrat Busquet i Jaume Closa.

La ruta que es proposa pretén fer un recorregut per la Terrassa de principis del segle XX, a través dels seus carrers, els seus vapors, els espais d’oci d’obrers i amos, així com les seves cases. Feixes és el nom que inventa l’autor per amagar la ciutat de Terrassa. Al llarg de la ruta es descobreixen indrets poc coneguts de la ciutat i es pot fer una idea de com devien ser a començaments del segle.

Ruta literària guiada per Terrassa | BCT

!--akiadsense-->

A la novel·la, Cabré retrata la societat d’aquells anys, i hi reflecteix els esdeveniments històrics ocorreguts com a conseqüència de la guerra d’Àfrica, l’anomenada Setmana Tràgica, escenari històric de la narració. Es descobrirà la diferència entre la vida dels senyors i la dels obrers de les fàbriques i les lluites intestines d’uns i altres per aconseguir més cotes de poder.

Baixar-se la ruta literària de La Teranyina

La ruta es va inaugurar el dia 28 de novembre de 2015 i va comptar amb la presència de l’autor, Jaume Cabré, del director de la pel·lícula, Toni Verdaguer, i d’un dels guionistes, Vicenç Villatoro. Durant la ruta es va fer una lectura de fragments de l’obra a càrrec de Rosa Aguado.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa