El sector cultural ha vist com des d’aquest divendres recupera la normalitat, després que la Generalitat hagi aprovat que els espectacles culturals puguin tornar a tenir el 100% d’aforament. D’aquesta manera, teatres, cinemes, museus, biblioteques, llibreries, equipaments cívics o galeries podran obrir de bat a bat i sense restriccions, tant aquelles que es produeixin a l’aire lliure com aquelles que tinguin lloc en espais tancats.

Amb aquesta mesura, les activitats culturals passen del 70% actual al 100%, i de la mateixa manera, s’elimina el número màxim d’espectadors que podien participar en un acte, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats (o fins a un màxim de 3.000 en aquells espais amb ventilació reforçada) i de 4.000 a l’aire lliure. Des de la conselleria de Cultura, Natàlia Garriga, que “cal complir amb totes les mesures de seguretat i higiene requerides”.

Pel que fa als concerts i festivals en espais tancats amb públic dret o possibilitat de ball s’equivalen a l’oci nocturn i hauran de complir les condicions d’aquesta activitat. Per tant, serà una capacitat màxima del 70% i es requerirà passaport Covid. En els espais tancats, cal vetllar per una ventilació òptima segons els estàndards exigits.

A l’aire lliure, l’ocupació permesa serà del 100% amb distància, i si no es pot mantenir, cal l’ús de la mascareta. En cultura popular, també s’eliminen totes les limitacions. No hi ha límit en el nombre de participants en castells, cobles, grups teatrals o de dansa, etc., ni tampoc en el nombre de participants, sempre que no siguin situacions anàlogues a l’oci nocturn.

Pel que fa els horaris, s’eliminen les restriccions que hi havia i les diferents activitats es tornen a regir per la normativa sectorial preexistent abans de la pandèmia.

Nou comentari