MónTerrassa
La Cultura Popular de Terrassa vol deixar enrere el blanc i negre
  • CA

La cultura popular de Terrassa vol deixar enrere la pandèmia de la Covid, que la immers en la tristor del blanc i negre, per tornar al color, a la vida. Aquesta metàfora ha estat plasmada en el nou calendari 2022 que ha presentat aquest dimecres, 1 de desembre, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. S’han fet 700 exemplars i des d’aquest dijous ja es podran adquirir a les llibreries que habitualment hi col·laboren. El preu (el mateix que l’any passat) és de 5 euros per a membres de les entitats de la Coordinadora, i 10 euros per a la resta de ciutadans. Es tracta del desè Calendari consecutiu i des de l’entitat impulsora es mostren molt satisfets pel resultat, com ha assenyalat el seu president, Aniol Galí.

“Camí cap a la normalitat” és el lema escollit enguany, i compta amb imatges del fotògraf Lluís Clotet. “Volia remarcar com ha estat aquest 2021 per als grups de cultura popular, d’aquí l’elecció de treure-li el color; ha estat un any sense actuacions, sense balls de plaça, i per això he optat per retratar els assajos, també com un símbol de retorn progressiu a la normalitat i de com m’agradaria que fos l’any vinent”, ha assenyalat l’autor de les fotografies que il·lustren cadascun dels mesos.

L’elecció de les dotze entitats ha vingut marcada, explica, per un sistema de comparativa amb el calendari realitzat l’any anterior i, en part, en el de 2019. S’ha intentat “treure aquelles entitats que normalment no surten, com La Xemeneia, entitats que no tinguessin cap relació amb l’any passat, sobretot”. A més, a cada fulla hi podrem trobar senyalades les principals activitats i diades de les entitats que formen part de la Coordinadora, unes indicacions que compten amb els dibuixos que va realitzar l’artista terrassenca Anna Clariana ara fa un parell d’any en motiu de l’exposició al Recinte Firal de les 35 figures i bestiari de les entitats). “L’any passat ja ho vam fer i aquest any repetim, perquè són uns dibuixos que els va fer amb molta estima i que són molt ben valorats”, ha indicat Artur Moncal, de la Coordinadora.

Des de l’Ajuntament, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha remarcat l’agraïment cap aquest projecte “que ja s’ha convertit en una tradició”, tot valorant que “cada any hi participa un fotògraf diferent que hi aporta el seu estil propi, i que les agrupa sota un lema, enguany el de Camí cap a la normalitat, que esperem que no sigui molt llarg”.

Una pàgina del calendari on es veuen marcades les diades i activitats de les entitats de cultura popular de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa