MónTerrassa
Cultura popular, tallers i música per la diada de Sant Jordi a Terrassa
  • CA

La Diada de Sant Jordi torna a Terrassa plena d’energia i amb moltes ganes de diversió. Per això, a més de les 260 parades autoritzades de venda de llibres i roses, també es podrà gaudir d’un ampli programa d’activitats per a tots els gustos i edats. Un dels principals protagonistes serà la cultura popular i tradicional. S’han previst diverses actuacions dels grups terrassencs que ompliran la tarda del dissabte dia 23. Així, El Drac de Terrassa farà una cercavila sense foc a partir de les 17.45 h pel Raval de Montserrat, el carrer de Gavatxons, plaça Vella, carrers Major, Unió, Iscle Soler, per la Rambla d’Ègara, i tornada al Raval pel carrer del Peix. Els Bastoners de Terrassa, també actuaran a les 17.15 i les 19.15 h a la Torre del Palau i a les 18 h a la plaça Vella. Finalment, a les 19.30 h està previst que se celebri la tradicional diada castellera de Sant Jordi amb les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa, a la plaça Vella. A més, els Bastoners de Terrassa celebraran la seva diada al llarg del diumenge 24 d’abril.

I com cada any, les biblioteques municipals han organitzat un ampli programa d’activitats al voltant de la festivitat de Sant Jordi. Les activitats més destacades a la BCT Xarxa per a aquest Sant Jordi són :
• BCT: dissabte, 23 d’abril a les 17.30 h, presentació del llibre «Aprendiendo conectados. Consejos y herramientas para la educación digital», a càrrec de la seva autora Marta Ferrer López. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
• BD4: divendres, 22 d’abril a les 17.30 h, «Viu el Sant Jordi a la biblioteca»: tallers de manualitats adreçats a infants de 3 a 12 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
• BD5: divendres, 22 d’abril a les 19 h, revetlla de Sant Jordi. Actuació musical a càrrec del grup de guitarres de l’Escola Musical de Terrassa (ESMUT). Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
• BD6: divendres 22 d’abril a les 18 h, espectacle familiar de Sant Jordi «El drac sorollós», a càrrec d’Aïda Puig. Adreçat a infants a partir de 4 anys i les seves famílies.

Dins el marc de Terrassa Música Moderna, l’artista Mayte Martin oferirà l’espectacle «Regálame esta noche», que es podrà veure a l’Auditori Municipal de Terrassa el dissabte 23 d’abril a les 21 h, en què l’artista reinventa grans i emblemàtiques peces del repertori llatí amb un tractament estètic i musical modern.

Programació especial a la ràdio i la televisió municipals

La Ràdio Municipal de Terrassa i Canal Terrassa han preparat programació especial per compartir la Diada de Sant Jordi amb la ciutadania el mateix dia 23. Pel que fa a la Ràdio Municipal de Terrassa, dissabte s’emetrà un programa especial d’«El Submarí» d’11.30 a 13.30 h, conduït per Mariona Tomàs i Enric Ventura, on entrevistaran a autors i autores que estaran signant llibres. El programa també es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’emissora. Pel que fa a Canal Terrassa, el mateix dissabte a les 22.30 h s’emetrà un resum de la jornada a càrrec del periodista Oriol Carreras, que recollirà l’ambient i el més destacat de la Diada pels carrers de Terrassa, a més d’entrevistar als seus protagonistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa