MónTerrassa
La Covid obliga el Programa d’Alt Rendiment en Dansa a fer audicions virtuals

El Programa d’Alt Rendiment en Dansa del Centre Cultural Terrassa, farà audicions virtuals als ballarins que no puguin desplaçar-se fins l’equipament a causa de la Covid-19. La iniciativa, que està adreçada a artistes d’entre 15 i 22 anys, està dirigida per Rodolfo Castellanos, que va ser ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba i ha estat mestre en escoles i companyies com el Royal Ballet o l’English National Ballet. El coreògraf i director de la companyia Habemus Corpus, Miquel G. Font, serà el coordinador. L’equip docent inclou noms com el d’Azari Plisetsky, que va ser solista del Bolxoi de Moscou; José Carlos Martínez, antic director de la Compañía Nacional de Danza i Ilia Jivoy, coreògraf del Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

El període d’inscripció ja està obert a la nova web www.pardansa.com i les proves per participar en les audicions virtuals poden enviar-se fins el dia 7 de juny. El programa contempla 40 hores setmanals on es treballaran les diverses branques del ballet i el moviment: tècnica de puntes, pas a dos, contemporani, improvisació i creació. El fet d’impartir aquest programa al Centre Cultural Terrassa, obre als ballarins la possibilitat de participar en grans produccions com ‘El Trencanous’ o ‘Coppélia’, agafant experiència en grans escenaris. Durant el curs, els alumnes també tindran contacte directe, intercanvis i ‘workshops’ amb les companyies internacionals programades pel teatre durant la temporada de dansa.

D’altra banda també es faran formacions individuals per aquells ballarins que vulguin participar a concursos internacionals com ara Prix de Lausanne o YAGP. Més de 30 ballarins de dotze nacionalitats es van inscriure a les primeres audicions convocades pel 18 i 19 d’abril que degut a la crisi de la Covid-19 van ajornar-se pel 4 de juliol. Està previst que per aquest primer curs se seleccionin entre les dues audicions 25 alumnes.

Nou comentari

Comparteix