MónTerrassa
Gianluca Petrella obrirà el programa internacional del Festival Jazz Terrassa
  • CA

Ja es coneixen algunes de les propostes que desfilaran per l’edició 40 del Festival Jazz Terrassa, que durant 18 dies –del 27 de maig al 13 de juny– convertirà la ciutat en la capital del Jazz. El web del Festival ja està en marxa i els canals de venda d’entrades s’han activat amb els primers noms de l’edició 2021.

La Nova Jazz Cava encetarà el divendres 28 de maig el primer dels concerts internacionals, el de Gianluca PetrellaL’italià és un dels principals reclams del cartell i actualment un dels màxims exponents del jazz a nivell mundial. El seu viatge còsmic està modelat per la inspiració d’un trombonista que sempre ha defugit de l’etiquetatge. Petrella lidera un meravellós quintet italià que te el seu orígen al 2007 amb la Cosmic Band i que culmina amb Cosmic Renaissance (Spacebone Records, 2016), un treball dedicat a apropar la seva visió sobre les músiques del sempre extravagant músci Sun Ra.

Es recuperen La Nit de Blues i el Premi Jazzterrasman 2020

Trudy Lynn és una de les propostes recuperades l’edició suspesa al març de 2020. La de Houston presentarà les cançons del seu tretzè àlbum en solitari Blues Keep Knockin (Connor Ray Music, 2018). La seva poderosa veu, d’una gravetat perfectament modulada, estarà acompanyada per una sòlida banda comandada per l’harmonicista novaiorquès Steve Krase. El debut de Trudy Lynn a Terrassa amb la seva banda americana posarà nom i cognoms a una nova Nit de Blues a la Nova Jazz Cava el dissabte 29 de maig.

Jordi Rossy s’erigia l’any 2020 amb la distinció del Premi Jazzterrasman que atorga el festival egarenc. Rossy és reconegut internacionalment com un dels bateries més influents de la seva generació, instrument que combina a la perfecció amb el vibràfon. Finalment, enguany podrà recollir el guardó en un concert únic i irrepetible.

Doble concert amb joves joves talents europeus

El dijous 3 de juny el talent europeu desfilarà per la tarima de la Nova Jazz Cava. Liderat per dues de les saxofonistes actuals més innovadores d’Europa, Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) i Irene Reig (Barcelona, 1993), “Alto For Two” concentra en format quintet un repertori de composicions pròpies amb un so singular, distintiu i molt actual.

En la mateixa vetllada, Smack Dab “555” presenta una proposta energètica i explosiva; jazz d’alta intensitat i sense concessions que combina qualsevol gènere que tingui el groove com a element d’unió. El quintet liderat per Joan Casares i Oriol Vallès factura temes propis amb arranjaments molt treballats que afavoreixen la improvizació lliure i arriscada.

Philip Catherine Organ Trio, Theo Hill Trio & Jeremy Pelt i Lew Tabackin Trio

Als seus 78 anys, Philip Catherine està considerat com dels referents de l’escena del jazz belga. Seguint la tradició de Django Reinhardt i René Thomas, el seu nom està associat a nombrosos àlbums i participacions al costat de músics com Chet Baker, Charles Mingus, Dexter Gordon, Toots Thielemans, Robert Wyatt, Carla Bley o Joachim Kühn, entre d’altres. Serà a la Nova Jazz Cava el divendres 4 de juny en un concert en record al fotògraf Miquel Carol.

En una aposta per les escenes emergents de qualitat, Theo Hill Trio & Jeremy Pelt representa perfectament aquesta nova veu. Nascut a Nova York l’estrena del considerat pianista al Festival estarà acompanyada d’un autèntic revulsiu de la trompeta, Jeremy Pelt. Amb una progressió artística espectacular, el californià domina a la perfecció la combinatòria dels formats acústic i elèctric demostrant una formidable versatilitat. El concert serà dissabte 5 de juny, a la Nova Jazz Cava en format quartet.

El saxofonista i flautista Lew Tabackin ha estat descrit com un dels pocs músics de Jazz capaç de desenvolupar dues personalitats musicals radicalment diferents pel què fa als seus dos instruments. El seu distintiu estil hard bop amb el saxo tenor es contraposa amb les delicades interpretacions i virtuoses melodies a la flauta. Després d’una absència de 14 anys, Tabackin torna a pujar a l’escenari de la Nova Jazz Cava el divendres 11 de juny.

Adrià Font, 600’s concerts

Adrià Font és un dels impulsors del Jazz a Terrassa. Nascut el 1945, la seva inquietud per la bateria el va portar a la creació de multitud de formacions musicals en una activitat constant fins a dia d’avui. Tant és així que ha assolit els 600 concerts organitzats pel Club de Jazz Terrassa. Una xifra rodona digne d’una celebració que tindrà lloc el dijous 10 de juny a la Nova Jazz Cava.

A banda dels concerts de La Locomotora Negra “50 anys” i de Billy Cobham’ Eu Group (veure notícia) que l’organització ja va avançar, el certamen inclourà d’altres concerts i activitats que es presentaran en roda de premsa a la Nova Jazz Cava el 13 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa