Coppélia som tots

Crítica del nou espectacle de Par en Dansa, al Centre Cultural de Terrassa

Així ens ho van demostrar els ballarins que formen part del PAR en Dansa, un programa de alt rendiment dirigit per Rodolfo Castellanos i coordinat per Miquel G. Font de formació continuada per joves promeses de la dansa de entre 16 i 22 anys que volen fer el salt a la vida professional com a ballarí / ballarina, treballant 40 hores intenses setmanals a les instal·lacions que el Centre Cultural de Terrassa els proporciona, potenciar així la cultura i ajudant a que els joves puguin tenir un trampolí per poder saltar ben alt.

BBVA, com sempre amb les portes obertes a la cultura i donant-hi suport: literatura, música, teatre, cinema, dansa, i enguany els premis atorgats de dansa. Un guardó que van recaure al Par en Dansa amb la coreografia In-Connection, que van interpretar el passat octubre al Centre Cultural de Terrassa, i ja ens van deixar a tots bocabadats i futurs addictes als seus treballs.

Coppélia és la tercera producció que PAR en Dansa porta a l’escenari i ens va sorprendre molt, ja que ens va portar a una Coppélia del segle 21. Com va dir una espectadora: “he vist una interpretació molt moderna i adaptada al nostre segle, jo venia buscant el vals i no l’he trobat i en canvi m’he quedat al·lucinada com aquesta joventut ha interpretat aquesta peça meravellosa”. Tant la posada d’escena, el vestuari i les coreografies, de Miquel G .Font, han trencat amb allò tradicional que estem acostumats en els repertoris de dansa clàssica, i ens han portat a un escenari modern, i amb un estil clàssic trencador, que sense perdre la màgia de la dansa clàssica ens ha dut aires renovats i nous. Així també ho va expresar una altra espectadora: “m’ha agradat molt, l’he trobat diferent i menys clàssic que les obres normals que coneixem”.

Els joves ballarins i ballarines, van demostrar el seu talent tant amb la dansa com amb la interpretació (que a vegades no va compensat). Tots van interpretar molt bé el seu paper a l’obra, posant-nos fàcil poder entendre el que pretenien transmetre amb aquesta versió de Coppélia. Així que aquí teniu la meva interpretació: tots ens deixem manipular amb tanta tecnologia, internet, WhatsApp, aplicacions per trobar a la persona adequada, i al final tots ens convertim en Coppélies, titelles que mouen els fils la societat i no nosaltres, com ens volen fer creure. Així que mirem-nos més als ulls, uns als altres, i siguem nosaltres qui decidim. I jo decideixo tornar a veure a PAR EN DANSA així que tornin a actuar al Centre Cultural de Terrassa.

Nou comentari