MónTerrassa
Concerts del Festival de Jazz a Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses
  • CA

Aquesta setmana tindran lloc els primers concerts del Festival de Jazz Terrassa a les localitats de Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses, dins de l’acord de col·laboració que l’organització ha arribats amb els ajuntament de cadascuna de les localitats. A més, enguany, es presenten novetats, tant d’ubicacions com discogràfiques.

Matadepera estrena una nova ubicació, el Parc del Bosquet, a l’entrada del nucli urbà que acollirà dos concerts. Divendres 18 (19h) 12 to 12 Quintet oferirà un repertori inspirat en l’esperit del jazz dels anys 50 amb el carismàtic cantant Jordi Rabascall al capdavant d’una formació de molta versatilitat i que transpira complicitat i molt bon humor.

Dissabte 19 (12h) la Fredi’s Jazz Band juga a casa. Nascuda l’any 2013 com a formació instrumental de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera, la jove big band encarna una voluntat pedagògica que fomenta la construcció d’un esperit creatiu col·lectiu, però també individual. El seu director, l’Enric Alegre, ha sabut mantenir el nivell amb l’edició del primer àlbum publicat l’any 2021.

Ambdós concerts són gratuïts però cal inscripció prèvia a www.entrapolis.com. En cas de pluja, es traslladaran a la sala d’actes del Casal de Cultura.

Divendres 18 (20h) al Casal de Cultura de Vacarisses Jazz Pretenders Feat. Marian Barahona presentaran el seu recent treball Big Jump (Blue Moon, 2021). Liderat pel compositor i saxofonista Jordi Blanch, la formació s’endinsa en els territoris de la fusió amb encert i originalitat, obtenint un resultat en què el jazz s’impregna de ritmes trepidants, groove i improvisació creativa. El quartet compta amb la participació de la cantant Marian Barahona, col·laboradora al nou àlbum.

A la Plaça Major de Viladecavalls, per dissabte 19 (12:30h), es pronostica un concert enèrgic. Coneixedors del jazz, del rhythm&blues i del rock&roll, el guitarrista Héctor Martín i el saxofonista Pere Miró han fet equip amb el teclista Abel Boquera i el bateria Arnau Julià, membre actual del trio de Lluís Coloma. Scaramanga destil·la exotisme, potència, elegància i humor per tots els costats. El seu repertori el formen composicions originals carregades de missatge amb temes totalment ballables. La sessió matinal l’obriran a dos quarts de 12 els alumnes del Combo Jazz de l’Escola de Música Pau Casals.

En cas de pluja, es traslladaran a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa