MónTerrassa
Concert de Il Gesto Armónico a Sant Miquel de Toudell
  • CA
Concert de Il Gesto Armónico a Sant Miquel de Toudell | Joaquín Gállego Bernues

!--akiadsense-->

El 10 de novembre, en el marc de les festes de Sant Martí de Viladecavalls, va tenir lloc el segon concert del 7è cicle de concerts de música antiga a l’ermita romànica de Sant Miquel de Toudell.

Es va fer a l’interior d’aquesta església romànica situada al Polígon de Can Mir. El títol era “La Conjuració de Venècia”. Va tenir un gran èxit de públic, ocupant totes les places de l’ermita.

El concert va seguir un fil argumental, on els textos es combinaven amb diverses peces musicals de principis de segle XVII. Les peces de Kapsberger, Mateo Romero, Monteverdi, Juan Blas de Castro, … acompanyaven la narració dels fets històrics que van succeïr entre la Serenissima República de Venècia i la monarquia espanyola de Felip III, la primavera del 1618. Una llegenda negra, de complots, traïcions, … en el moment que la corona espanyola intentava controlar la península itàlica a mans de duc d’Osuna, virrei espanyol de Nàpols i el seu secretari el conegut poeta Francisco de Quevedo. La sel.lecció de les peces van anar determinades per compositors contemporanis als fets històrics i que estaven vinculats a les corts dels dos països.

El grup que va tocar és “Il Gesto Armónico” format per cinc músics experts en música antiga: Joana Bibiloni, soprano; Laura Sintes, traverso; Eva Febrer, violí; Dimitri Kindynis, viola de gamba i Ferran Pisà, tiorba. Amb aquest 7è cicle de concerts, l’espai de l’ermita romànica de Sant Miquel de Toudell, es consolida com un marc de referència per aquest tipus de concerts de petit format especialitzats en la música antiga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa