MónTerrassa
David Ciurana: “En Matraca era un home lliure, molt sensible i somiador”
  • CA
Al mig, David Ciurana, germà del Matraca, amb el comissari de la mostra Cristóbal Castro | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dissabte, a les set de la tarda, Artesans del Marc de Terrassa (c/ Sant Quirze, 3) acull la inauguració d’una exposició dedicada a Joan Ciurana, més conegut com a Matraca. La mostra vol ser un homenatge a la faceta d’artista de l’egarenc i per això porta el títol de “El Van Gogh terrassenc”. Es podrà veure fins al proper 10 de juny.

Serà la primera vegada que es podrà veure i gaudir la seva obra, totalment eclèctica, que es trobava dispersada entre amics, familiars i col·laboradors, “En Joan regalava o venia els seus quadres a gent que coneixia o amb qui connectava d’alguna manera, això complica les coses a l’hora de reunir-los i trobar-los”, ha manifestat Antonio Fernández. propietari del local Artesans del Marc. Com a curiositat, s’hi troben els tres darrers quadres que va fer poc abans de morir, encàrrec per il·lustrar un llibre. En total hi ha 20 obres, més una fotografia de Cristóbal Castro, comissari de l’exposició.

El seu germà, David Ciurana, ha explicat que Matraca “era un home molt sensible, lliure, que plasmava les seves experiències en l’art, sovint fruit de somnis sempre lluminosos, no foscos”. La seva vida nòmada i impulsiva el va portar a recórrer Europa, compartir vivències amb artistes de diferents camps i móns, i evolucionar també en la seva pròpia manera de plasmar l’art. “Aquesta exposició forma part de molta gent i de diferents etapes que va passar. Per mi, és una exposició que és de tota la ciutat, perquè sempre desmembrava ànimes i llocs que coneixia”, ha subratllat David Ciurana, que ha afegit que “estic molt orgullós d’ell, de la seva evolució artística i que la ciutat li faci aquest homenatge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa