Aquest diumenge, 9 de febrer, la Nova Jazz Cava acull un doble concert. Es podrà veure en directe el els grups Gebre, que presenta el seu primer EP Marçà-Falset, i Súper Gegant que arriba amb el seu segon àlbum sota el braç, Una casa als aiguamolls. Serà a partir de les 20h, i l’entrada és de 10 euros.

GEBRE

Gebre és un grup de pop alternatiu format per l’Aleix Ferrús (Parlament), l’Adrià Gonzàlez (L’Ana és un Koala, Samitier i Valentí), en Dani Cervera (LKGT i Kimberly i Clark) i en Llorenç Coca (Mareta Bufona). L’ep Marçà-Falset canta al tedi de les mudances que mai s’acaben, a mirar sense por als ulls d’un passat que sempre ens torna la mirada, a la força centrípeta i vital d’un vinil girant al tocadiscos i als trens que, amb parsimònia, van de Barcelona a Flix, deturant-se al mig a l’estació que dóna nom al disc. Tot això, a través d’unes melodies pop solejades i unes guitarres enèrgiques que els emparenten amb grups del rock independent dels anys 90 com Lemonheads, Teenage Fanclub o Matthew Sweet.

Aquest primer treball va ser gravat a Caballo Grande Estudios amb Cristian Pallejà i Ferran Resines i masteritzat per Alex Ferrer a The Groove. Es va publicar al febrer de 2019 i va ser coeditat per Indian Runners i Bones Festes.

SÚPER GEGANT

Súper Gegant són cançons directes i contundents. Melodies pop embolcallades per hammonds, sintetitzadors i sobretot guitarres. En el seu repertori s’hi poden entreveure les influències de grups com The Velvet Underground o The Jesus and Mary Chain. L’any 2013 van editar el primer disc, que va costar 33 anys de fer i que és ja un disc mític de l’escena independent catalana. El 2014 van ser el grup revelació de l’any per la revista Enderrock i van passar per escenaris tan singulars com el popArb i el Faraday.

Ara, sis anys després d’aquell “Camina i Oblida” tornen amb el seu esperat segon disc “Una casa als aiguamolls”, un àlbum més lluminós en què la banda amplia el seu terreny de joc i es mira més de cara les seves cançons.

Nou comentari