MónTerrassa
El Cinema Catalunya obté 12.000€ dels Next Generation per millorar l’espai
  • CA

El Cinema Catalunya de Terrassa viurà canvis en les seves instal·lacions aquest 2023. Això serà possible gràcies als 12.000€ que ha obtingut dels fons Next Generation per a la digitalització, sostenibilitat i millora de l’espai. Els principals canvis que es faran amb aquesta subvenció al llarg del 2023 son la renovació de les pantalles de projecció de les dues sales, l’espai per a la cartelleria exterior, la il·luminació i els lavabos, entre altres elements.

La subvenció ha estat concedida per l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea i destinat a sales d’exhibició cinematogràfica. La regidora de la Societat Municipal de Comunicació, Rosa Boladeras, considera que aquest ajut “ens permetrà oferir un servei de més qualitat i més confortable, adaptat a les noves tecnologies i alhora més compromès amb l’estalvi energètic”.

El projecte presentat pel Cinema Catalunya ha prioritzat els següents elements: la substitució de les pantalles de les dues sales, la incorporació de nova maquinària digital en projecció, instal·lació de llums LED de baix consum, la instal·lació de nous sanitaris als lavabos, i la substitució de les vitrines de la façana. El llistat d’actuacions concretes a fer aquest 2023 és el següent:

Actuacions a fer aquest 2023 amb els fons Next Generation:

  • Substitució de les pantalles de projecció d’acord amb els estàndards actuals.
  • Incorporació d’un nou ordinador de projecció a la Sala 2 per a una millor integració de la tecnologia digital en l’activitat.
  • Incorporació d’un reproductor professional Bluray-DVD per a l’aplicació dels sistemes digitals actuals en els processos de funcionament.
  • Substitució de les vitrines de la façana per expositors fabricats amb materials més sostenibles i amb llums LED de baix consum, de mides adaptades a tots els públics per fer-los més accessibles i visibles.
  • Substitució d’elements dels sanitaris de les cabines dels lavabos públics per a un estalvi d’aigua i una major sostenibilitat.
  • Substitució de la il·luminació del sostre dels lavabos públics per bombetes LED de baix consum.
  • Incorporació de llums LED a la façana del cinema.

Aquests darrers anys, el Cinema Catalunya ja ha tingut alguns canvis. Destaca l’increment de sessions en versió original subtitulada i l’aposta per l’accessibilitat, amb les projeccions de “L’Hora Blava2 per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) o amb discapacitat intel·lectual. També es va incorporar un bucle magnètic a la taquilla per facilitar la comunicació amb les persones amb necessitats auditives, i la instal·lació de bombetes LED al voltant del cartell de la façana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joana a gener 11, 2023 | 21:19
    Joana gener 11, 2023 | 21:19
    És una vergonya que el govern local destini tots els impostos i ajudes NEXT sempre al CENTRE . Els barris només servim per pagar la festa al Centre? El partit s'hauria de dir Tot Per Terrassa Centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa