MónTerrassa
Cine-Club d’Amics de les Arts projecta “To be or not to be”
  • CA

El proper dijous 12 de gener de 2017, a les 22h., el Cine-Club d’Amics de les Arts ofereix la primera sessió de l’any amb la projecció de l’obra mestra d’Ernst Lubitsch, “To be or not to be”. L’acte tindrà lloc als locals del Cercle Egarenc i serà en versió original subtitulada. L’entrada és lliure i gratuïta.

“TO BE OR NOT TO BE” d’Ernst Lubitsch (1942), amb Carole Lombard, Jack Benny i Robert Stack, està considerada una de les 50 millors comèdies de la història del cinema. És una burla dels totalitarismes i les dictadures, protagonitzada per una companyia d’actors de teatre que es veuen embolicats en un afer d’espionatge durant la invasió nazi de Polònia.

La censura franquista la va prohibir fins al 1970. Curiosament, es va estrenar abans a Barcelona que a Madrid i la resta de l’estat.

Va ser la pel.lícula pòstuma de Carole Lombard, morta ara fa exactament 75 anys en un accident d’aviació. Tenia 33 anys. La seva mort va motivar que Lubitsch tallés un diàleg de la pel.lícula on es parlava de seguretat als avions perque hauria semblat un acudit de mal gust.

En el seu moment, fou “nominada” a l’Oscar a la millor banda sonora.

Actualment forma part de la llista de clàssics del cinema “protegits”, és a dir, que cal preservar per a la posteritat.

L’any 1983 Mel Brooks en va rodar un remake.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa