MónTerrassa
El cicle Jazz a prop de Terrassa tanca assolint el 95% d’ocupació
  • CA

Un total de 1.750 persones han gaudit dels vuit concerts gratuïts programats al 21è cicle Jazz a prop. Un seguit de propostes musicals de proximitat organitzades per l’Ajuntament de Terrassa que han assolit fins a un 95% d’ocupació en els diferents equipaments que han acollit el cicle d’enguany. Desprès de la seva 21a edició, el cicle Jazz a Prop, que per segon any consecutiu ha comptat amb la direcció de l’associació local MujazzT, s’ha convertit en una cita musical de referència i esperada a la ciutat, aconseguint una gran acceptació entre un públic molt fidel, que creix edició rere edició.

La diversitat estilística i la qualitat musical del cicle, representada en les diferents actuacions programades fan que la majoria dels espais assoleixin el 100% d’ocupació durant les actuacions. A més, la novetat de programar concerts als mercats municipals de Sant Pere i de la Independència iniciada l’any passat també ha generat un alt nivell de satisfacció i acceptació entre el públic. Un cicle de concerts gratuïts que compta també, des dels seus inicis, amb la complicitat i la implicació de les associacions i entitats del territori, principalment en l’ambientació dels espais o fent difusió i actuant com a amfitrions de les actuacions. El Jazz a prop d’aquest any es va iniciar el passat 27 de gener amb l’actuació de Gumbo Jass Band al Mercat Municipal de Sant Pere, que va comptar amb l’assistència de 250 persones. El mateix dissabte 27 de gener Susana Sheiman va actuar al Centre Cívic Municipal Montserrat Roig substituint el conjunt Wom, que va anul·lar la seva actuació per malaltia. Malgrat aquest canvi en la programació, el concert va ser tot un èxit aconseguint una assistència de 140 persones.

El dissabte 3 de febrer va ser el torn de Guillermo Calliero S.A.P (South American Project), que va oferir una actuació potent de Latin-Jazz al Casal de Can Boada assolint el 100% d’ocupació (140 persones) en un dels plats forts de la programació de Jazz a prop d’enguany. Guillermo Calliero, amb una banda de sis músics, tots ells amb una gran trajectòria musical, va oferir una actuació farcida de composicions pròpies i basades en els ritmes llatins. També el concert de 12Cuerdas, el dissabte 17 de febrer al Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany, va aconseguir un cent per cent d’ocupació amb un total de 240 assistents. La formació liderada pels terrassencs Víctor Martínez i Rubén Lorente, va oferir un concert on el gènere fusió va ser el gran protagonista amb un repertori variat interpretat per artistes molt reconeguts.

El diumenge 18 de febrer, el Casal del Segle XX va ser l’escenari de l’actuació de Gerard Nieto Reunion Three. La formació va oferir un concert on van presentar el seu primer treball discogràfic, enregistrat a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, i aconseguint omplir el Centre Cívic amb 130 persones, el que suposa el 100% d’ocupació del recinte. Dissabte 24 de febrer, Elisabeth Raspall Quintet van actuar al Centre Cívic Municipal Alcalde Morera de Can Palet, presentant el seu darrer treball discogràfic “Vital”. La sala del centre cívic es va omplir fins arribar al límit de la seva capacitat, amb un total de 240 persones (100% de l’aforament). Durant prop d’una hora i mitja, la formació liderada per Elisabeth Raspall va fer un recorregut molt propi i original a través dels sons càlids de la mediterrània. Dissabte 3 de març va ser el torn del segon dels concerts programats als mercats municipals de Terrassa.

En aquesta ocasió, els Miratjazz de Nova Orleans van actuar al Mercat de la Independència. Prop de 400 persones van assistir a una actuació en format dixieland que va comptar amb una gran acollida entre el públic i també entre els mateixos professionals i paradistes del mercat. El cicle Jazz a prop es va cloure el mateix 3 de març, amb l’actuació d’Afro Blue al Centre Cívic Municipal President Macià, aconseguint una assistència de 200 persones i omplint el 100% de l’aforament de la sala del centre cívic. Aquest quintet, d’àmplia experiència als escenaris i de reconegut prestigi en el món jazzístic, va oferir un concert de temes propis amb una gran barreja estilística. Jazz a prop és una de les apostes municipals per descentralitzar l’activitat cultural i fer-la accessible a tothom. Alhora, el cicle vol ser una via de captació de nous públics i també un element d’integració, cohesió i foment d’una identitat positiva dels barris on les entitats veïnals del territori col·laboren amb l’organització dels concerts, sobretot ambientant els espais, fent difusió i actuant com a amfitrions dels concerts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa