MónTerrassa
Un cavall ens explica com li canvia la vida d’ençà que el separaren del ramat

”Si això és un cavall” és un espectacle per a tots els públics, escrit i interpretat per l’actor Maurici Biosca (exmembre de la Cia. Pocaconya i cofundador de la Fundació P. Miranda www.fundaciomiranda.org ), que després de deu anys convivint i fent pedagogia entre cavalls lliures, torna als seus orígens per donar-los veu.

“El cavall, com el dofí, és un dels animals més populars i estimat però tot i així, el gran desconeixement que tenim sobre la seva naturalesa fa que el seguim maltractant fent-lo viure entre quatre parets i deixant-lo sortir -sempre sota el nostre control i la nostra autoritat-, tan sols per poder realitzar les nostres activitats esportives, de lleure, terapèutiques… Si els cavalls parlessin, ens demanarien si us plau que els alliberéssim i ens explicarien moltes coses que de ben segur ens sorprendrien i ens farien reflexionar; és per això que els he donat veu en aquest espectacle que un cop acabat, m’he adonat que va més enllà d’una reivindicació animalista –més que justificada i actual en aquests temps que troten-. El resultat és un text que parla d’humanitat, d’amistat, de resiliència, de superació personal, d’injustícies socials i de canvis. Canvis que ens portin més canvis i que, com ja sabem tots, hauríem de començar a fer des de ja.”

Un cavall ens explica com va canviar la seva vida d’ençà que el van separar del seu ramat per tancar-lo en un box d’un centre hípic convencional, d’on tan sols surt per fer classe, competir, donar voltes, saltar, córrer…

El veurem interactuant i parlant amb els seus companys de box, amb els que ens farà riure i emocionar, ens interpretarà l’amo d’aquest gris i decadent negoci, i ens compartirà els seus pensaments, els seus somnis i els seus records de cavall lliure. En un inesperat gir final i en una dramàtica confessió, ens adonarem que res és el que sembla…

“Si això és un cavall” és la seva òpera prima com a autor. Com a actor, va formar part de tots els espectacles de la Cia. Pocaconya -Moltes Gràcies, Stand de Pocaconya, Matrícula d’Humor, Pocaconya i punt i Humor Sàpiens-, va interpretar el personatge protagonista de l’obra teatral “Edmond” -de David Mamet-, amb la Cia. Faktoria d’Arts de Terrassa, el monòleg teatral “Johny va agafar el seu fusell” -estrenat al Teatre Alegria de Terrassa-, i va crear i dirigir l’espectacle “La linda locura de los cuerdos”, teatralitzant i interpretant poemes de Mario Benedetti.

Nou comentari

Comparteix