MónTerrassa
“La Catalunya dels artistes”, presentació i ruta per Terrassa

El pròxim dissabte 22 d’abril, Terrassa serà l’escenari de la presentació del llibre La Catalunya dels artistes (Viena Edicions), d’Aure Farran Llorca i Jordi Bes Lozano. El llibre convida a recórrer 20 paisatges d’arreu de Catalunya que han inspirat 20 artistes i un dels capítols està dedicat al vincle que l’arquitecte Lluís Muncunill va establir amb la ciutat de Terrassa i la petjada que hi va deixar amb nombroses obres arquitectòniques.

La jornada s’iniciarà a les 12h amb una visita guiada per alguns dels edificis més representatius de Muncunill. El punt de trobada és davant de l’Ajuntament i la ruta la conduirà la historiadora de l’art Mireia Freixa, que ens ajudarà a descobrir els secrets d’alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat. La darrera parada serà a la Masia Freixa, on, a partir de les 13h, es farà la presentació del llibre amb la intervenció de la mateixa Mireia Freixa i els autors del llibre.

De com el paisatge influeix a un artista

Els records d’Agramunt que van inspirar Guinovart, les façanes de l’Eixample barceloní que van marcar l’obra de la pintora Núria Llimona; el Mont-roig del Camp que va enamorar Miró; la llum especial de Tossa de Mar que tan bé va retratar Benet, els colors de Cotlliure que van meravellar Matisse…

Els periodistes Jordi Bes Lozano i Aure Farran Llorca ofereixen una ruta per una vintena de paisatges catalans que van inspirar i modelar les creacions de grans artistes de la pintura, l’arquitectura o l’escultura, incloent-hi noms que mereixen més ressò, com ara Olga Sacharoff, Lluïsa Vidal, Emília Xargay o Núria Llimona. El recorregut també és una finestra oberta per endinsar-se en vessants poc coneguts de la vida dels protagonistes del llibre i una crida a fer nous passos que permetin posar a l’abast de tothom el gaudi d’obres d’art que sovint encara resten en magatzems o en col·leccions privades.

Per assistir a la visita guiada, es recomana confirmar l’assistència a través d’aquest formulari https://t.co/jmen5eAIGa o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa