Diada Emili Miró dels Castellers de Terrassa al Raval
Diada Emili Miró dels Castellers de Terrassa al Raval | Cristóbal

!--akiadsense-->

CLICA AQUÍ PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS

El passat cap de setmana els Castellers de Terrassa van celebrar la XXV Diada en record d’Emili Miró, fundador de la colla i president fins al dia de la seva mort. Els Castellers van organitzar una sèrie d’activitats que van començar dissabte el matí amb l’exhibició de castells a la Llar Sant Llàtzer. Els blauturquesa després d’un cercavila per les plantes de l’hospital van apropar els castells als residents descarregant dos pilars de quatre, un tres de sis, un quatre de sis, un dos de sis i un pilar de cinc. Dissabte a la tarda els del carrer Pasteur van organitzar uns tallers infantils a la plaça Salvador Espriu i un concurs d’apila-caixes al Raval de Montserrat. La valoració des la colla castellera és positiva, ja que molta gent es va apropar per a participar de les diverses activitats.

El plat fort del cap de setmana va ser l’actuació castellera que els Castellers de Terrassa van fer al Raval de Montserrat acompanyats dels Xiquets de Reus i els Marrecs de Salt. Els blauturquesa es van plantejar una actuació castellera de màxims i no van decebre. Després dels pilars d’entrada a plaça, els Castellers van descarregar un ferm quatre de vuit, el castell va pujar amb la convicció de la feina ben feta a l’assaig i no els va oferir cap problema a la descarregada. En segona ronda els egarencs van atacar el tres de vuit, castell que sols havien descarregat abans a la Festa Major de Terrassa. El castell tot i que va pujar una mica lent de ritme, no va perdre les mides en cap moment i va poder-se descarregar amb comoditat.

Amb els dos bàsics de vuit al sarró als de Josep Francesc Cortès els quedava plantar cara al dos de vuit amb folre, castell del que van fer molt bones proves a l’assaig i que la colla no duia a plaça des del 2016. El dos de vuit va pujar un xic nerviós i girat a dretes i quan tot just mancaven les tres passes de l’enxaneta per carregar-lo la prudència va fer que els blau turquesa el decidissin desmuntar. Durant la desmuntada una rebrincada va fer que el dos es trenqués deixant així el castell en intent. Tot i la caiguda els Castellers no van abaixar els braços i van acabar l’actuació descarregant el millor dos de set de l’any i dos pilars de cinc.

Castellers de Terrassa
Castellers de Terrassa | Castellers de Terrassa

!--akiadsense-->

Els Xiquets de Reus també a plaça van descarregar el tres de vuit, el quatre de vuit i el quatre de set amb el pilar després d’un intent de dos de set. Els Marrecs de Salt van fer una actuació de castells de set descarregant el cinc de set, el dos de set i el quatre de set amb el pilar.

Nou comentari