MónTerrassa
Els Castellers de Terrassa mostren solidesa al Culturassa i a Gelida

Cap de setmana intens el que han tingut els Castellers de Terrassa. Dissabte van participar de la 13a edició de la Culturassa, la festa dels grups de cultura popular i tradicional de Terrassa i diumenge van ser presents a la Diada del local, Memorial Manolillo dels Vailets de Gelida, en ambdues actuacions van descarregar els castells bàsics de set pisos.

Dissabte 15 d’abril des de primera hora del matí els blau turquesa van ser presents a la Plaça Lluís Companys, escenari on es va desenvolupar la 13a edició de la Culturassa. A plaça, els del carrer Pasteur van ubicar la paradeta de la colla a través de la qual tothom qui va voler va poder apropar-se per a conèixer l’entitat i adquirir el seu marxandatge. El punt àlgid de la participació dels Castellers a la festa de la Culturassa però va arribar a les 18h hora en la que estava prevista l’inici de l’actuació de les colles castelleres.

Amb un pèl de retard a causa de l’endarreriment de l’arribada de l’ambulància, els blau turquesa, segons en ordre d’actuació van obrir plaça descarregant un ferm 3 de 7 que tot i que no va fer patir en cap moment tampoc va presentar unes mides idònies. En segona ronda els d’Edu Portella van descarregar un sòlid 5 de 6, castell que destaca pel bon treball que els Castellers estan duent a terme amb la seva canalla i que tenen intenció de pujar un pis les properes setmanes. En tercera ronda els Castellers van descarregar un tranquil 4 de 7. Per a cloure l’actuació els blau turquesa van plantar un ferm pilar de cinc.

Resum actuació:
Minyons de Terrassa: 4d8, 3d8, 5d7, pd5
Castellers de Terrassa: 3d7, 5d6, 4d7, pd5

Un cop finalitzada l’actuació molts membres de la colla blau turquesa es van quedar a plaça fins les 21h per poder gaudir del concert que va oferir més tard el grup de música Sons Blaus el qual està format per membres de la colla castellera.

4 de 7 dels Castellers de Terrassa en la seva actuació a la jornada Culturassa | CdT

Diumenge de castells a Gelida

L’endemà els Castellers de Terrassa s’han desplaçar fins a Gelida per actuar en el marc de la Diada del local de la colla local. La cita que ha rebut el nom de Memorial Manolillo en reconeixement a l’històric casteller de la colla gelidenca traspassat recentment ha acollit també a la colla dels Xiquets de Cambrils.

Després de descarregar dos pilars de quatre d’inici, els blau turquesa han descarregat d’inici un ferm 3 de 7. A segona ronda i després de fer un primer intent desmuntat a causa de les males mides que presentada el castell, els d’Edu Portella han descarregat el 4 de 7, del qual cal destacar l’estrena d’un nou pom de dalt. En tercera ronda i calcant l’actuació del dia anterior els blau turquesa han descarregat novament el 5 de 6. Per a cloure la seva participació els Castellers han dut a terme sense complicacions un pilar de cinc.

Resum actuació:
Vailets de Gelida: id4d6, id3d6, 4d6, 3d6
Castellers de Terrassa: 2pd4, 3d7, id4d7, 4d7, 5d6, pd5
Xiquets de Cambrils: 4d6, id3d6, 3d6. 3d6a

Amb la vista posada a Sant Jordi

Després d’aquest cap de setmana intens els Castellers de Terrassa encaren la setmana vinent amb ganes de fer un pas més, la cita és l’actuació castellera de la Diada de Sant Jordi que es durà a terme el diumenge 23 d’abril a les 12h a la Plaça Vella de Terrassa. Per a treballar els castells que es duran a terme els blau turquesa faran assaig especial el dimecres 19 d’abril a banda dels assajos habituals de dimarts i divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa